Cât va dura pandemia de coronavirus! Un document secret a scăpat în presa din Marea Britanie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 11:49
Cât va dura pandemia de coronavirus! Un document secret a scăpat în presa din Marea Britanie
Cât va dura pandemia de coronavirus

Un document strict secret a ajuns în presa din Marea Britanie. Astfel, s-a aflat că autoritățile britanice se așteaptă ca pandemia de coronavirusdureze cel puțin până în primăvara anului viitor, scrie publicația The Guardian!

Cât va dura pandemia de coronavirus

Așadar, pandemia de coronavirus ar putea dura cel puțin un an, după cum reiese din documentele care au ajuns în presa din Marea Britanie.

În documentul Serviciului Public de Sănătate al Marii Britanii se mai spune că pandemia ar putea avea ca efect spitalizarea a aproximativ 7,9 milioane de oameni.

Documentul prevede că pandemia va dura cel puțin un an de zile și va afecta 80% din populația Marii Britanii

Documentul secret mai arată că șefii din sănătatea britanică sunt pregătiți să se confrunte cu coronavirusul pentru următoarele 12 luni, dar acesta mai precizează nu nu mai puțin de 80% din populație ar putea fi infectată cu COVID-19.

”Când publicul va auzi că va dura până la 12 luni, oamenii vor fi foarte supărați și vor fi cam îngrijorați”, spune Paul Hunter, profesor de medicină la University of East Anglia.

”Un an este total plauzibil. Însă acest lucru nu va fi apreciat sau înțeles”, mai spune Hunter, care este și expert în epidemiologie.

Deși a fost aspru criticat pentru măsurile pe care le-a luat până acum, sau mai bine zis pe care nu le-a luat, premierul Boris Johnson se pare că urmează să le ceară tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, după cum scria sâmbătă express.co.uk.

Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca ”în timp de război” în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Se va trece la închiderea pub-urile, restaurantelor şi a barurilor și se așteaptă ca școlile să-și suspende cursurile pentru elevi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×