Primele teste pe oameni ale vaccinului pentru coronavirus încep la Seattle

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 10:56
Primele teste pe oameni ale vaccinului pentru coronavirus încep la Seattle
Primele teste pe oameni ale vaccinului pentru coronavirus încep la Seattle. Sursa foto: Hepta

Cercetătorii mericani anunță că luni vor începe primele teste pe oameni ale vaccinului pentru coronavirus, la Seattle, în încercarea de a produce cât mai repede o metodă de protecție împotriva COVID-19.

Vaccinul împotriva coronavirus, într-o nouă etapă

Statele Unite sunt cu un pas mai aproape în a crea un vaccin la scară largă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, anunțând că luni vor începe testele pe subiecți umani.

Astfel, testul clinic, anunțat să înceapă luni, este menit să evalueze un vaccin cu rolul de a proteja oamenii împotriva COVID-19, informează Agerpres, care citează declarația unui demnitar guvernamental pentru Reuters.

Drept urmare, în prima zi a acestei săptămâni, la Seattle va primi doza experimentală primul participant la testul finanțat de Institutul Naţional pentru Medicină, potrivit site-ului AP.

Cu toate acestea, va mai trece între 12 și 18 luni până când un potențial vaccin va fi validat complet, anunță presa străină.

Cum se manifestă infecția cu COVID-19

Trebuie precizat faptul că noul coronavirus cauzează, în cazul majorității infectate cu acest patogen, doar simptome ușoare sau moderate, cum ar fi febră sau tuse.

Doar în cazul unora, mai ales adulți și persoane cu alte probleme de sănătate, COVID-19 poate cauza afecțiuni mai grave, cum ar fi pneumonia.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că cei care suferă de o formă ușoară a bolii cauzată de coronavirus se recuperează după aproximativ două săptămâni. În cazul unei forme mai grave, recuperarea poate dura mai mult, între trei și șase săptămâni.

Până acum, în Statele Unite au fost înregistrate din cauza coronavirusului în jur de 3.000 de cazuri și peste 65 de decese, iar la nivel mondial datele arată că peste 162.000 de persoane sunt infectate cu COVID-19, cu peste 6.000 de decese.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×