Cei care au absolvit liceul au ocazia astăzi să dea proba de Evaluare a competențelor digitale, din cadrul Bacalaureatului 2018 toamnă. După toate probele, finalul calvarului candidaților va fi o dată cu evaluarea competențelor digitale. Acestea au loc pe datele de 29 și 30 august.
Rezultatele de la examen ale elevilor vor putea fi privite, gândite și contestate mai apoi, pe data de 6 septembrie. Confrom metodologiei de examen, rezultatele fiecaruia nu vor fi exprimate, expuse prin metoda clasică, ci prin niște calificative. Acestea sunt doar de două feluri: admis sau respins, dar asta după ce nivelul de competență este conform grilei aprobate la nivel național, adică experimentat, avansat și mediu.
La sesiunea din toamnă a examenului maturității s-au înscris 45.052 de elevi, dintre care 28.488 din promoția anului curent, 2017-2018, și 16.564 candidați din promoțiile anterioare.
Condițiile pentru care un elev ar putea fi declarat promovat însumează o listă scurtă. Lista conține: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, și obținerea mediei 6 cel puțin la probele scrise.
Citește și: Elena Udrea, pictorial semi-nud în luna a șaptea!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Citește și: Misha, cu părțile intime la vedere! Fanilor nu le-a venit să creadă!
Citește și: Meleșcanu are o pensie de aproape 227.977 lei! De unde atâția bani
Orar:
0 – 13 iulie: înscrierea candidaților la BACALAUREAT 2018 sesiunea a II-a
27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă la examenul de Bacalaureat 2018
21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă l
23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
24 & 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D
30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C
1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor
EDU a anunțat că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat a primei sesiuni s-au desfășurat în perioada 12-22 februarie 2018. Au fost așteptați peste 177.000 de elevi din clasele a 12-a, dar și cei din generațiile anterioare.
Potrivit articolului 78, alineatul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, prevedea unele modificări și completări anterioare. Aceste evaluări se desfășoară la nivelul fiecărei unități de învățământ. Se pare că în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al doilea, vor fi numite prin decizia inspectoratului școlar general niște condiții stabilite de motodologia de examen.
EDU a anunțat că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat a primei sesiuni s-au desfășurat în perioada 12-22 februarie 2018. Au fost așteptați peste 177.000 de elevi din clasele a 12-a, dar și cei din generațiile anterioare. Potrivit articolului 78, alineatul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, prevedea unele modificări și completări anterioare. Aceste evaluări se desfășoară la nivelul fiecărei unități de învățământ.
Se pare că în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al doilea, vor fi numite prin decizia inspectoratului școlar general niște condiții stabilite de motodologia de examen. Toate probele sunt monitorizate atent audio-videoo. În niciun caz nu este permis accesului candidaților la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală și limba română sau limba maternă nu se exprimă prin note. Toate se cumulează sub forma unor calificative ce aparțin nivelului fiecăruia, adică experimentat, avansat și mediu. Cei care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse de minister, se consideră că nu au susținut proba, așa că revin la sesiunea din toamnă.