Absolvenții de liceu susțin azi proba de Evaluare a competențelor digitale la Bacalaureat 2018 toamnă

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/08/2018, 17:11
Absolvenții de liceu susțin azi proba de Evaluare a competențelor digitale la Bacalaureat 2018 toamnă
Absolventi de liceu reactioneaza dupa sustinerea probei scrise de limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat, in Timisoara, luni, 29 iunie 2015. Probele scrise ale Bacalaureatului 2015, sesiunea iunie - iulie, au inceput, luni, cu proba de limba si literatura romana. ADI PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Cei care au absolvit liceul au ocazia astăzi să dea proba de Evaluare a competențelor digitale, din cadrul Bacalaureatului 2018 toamnă. După toate probele, finalul calvarului candidaților va fi o dată cu evaluarea competențelor digitale. Acestea au loc pe datele de 29 și 30 august.

Rezultatele de la examen ale elevilor vor putea fi privite, gândite și contestate mai apoi, pe data de 6 septembrie. Confrom metodologiei de examen, rezultatele fiecaruia nu vor fi exprimate, expuse prin metoda clasică, ci prin niște calificative. Acestea sunt doar de două feluri: admis sau respins, dar asta după ce nivelul de competență este conform grilei aprobate la nivel național, adică experimentat, avansat și mediu.

La sesiunea din toamnă a examenului maturității s-au înscris 45.052 de elevi, dintre care 28.488 din promoția anului curent, 2017-2018, și 16.564 candidați din promoțiile anterioare.

Condițiile pentru care un elev ar putea fi declarat promovat însumează o listă scurtă. Lista conține: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea, și obținerea mediei 6 cel puțin la probele scrise.

Programa bacalaureat competente digitale, sesiunea din toamna.
Programa BAC

Citește și: Elena Udrea, pictorial semi-nud în luna a șaptea!

Citește și: Misha, cu părțile intime la vedere! Fanilor nu le-a venit să creadă!

Citește și: Meleșcanu are o pensie de aproape 227.977 lei! De unde atâția bani

Orar:

0 – 13 iulie: înscrierea candidaților la BACALAUREAT 2018 sesiunea a II-a

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă la examenul de Bacalaureat 2018

21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă l

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24 & 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor

EDU a anunțat că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat a primei sesiuni s-au desfășurat în perioada 12-22 februarie 2018. Au fost așteptați peste 177.000 de elevi din clasele a 12-a, dar și cei din generațiile anterioare.

Potrivit articolului 78, alineatul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, prevedea unele modificări și completări anterioare. Aceste evaluări se desfășoară la nivelul fiecărei unități de învățământ. Se pare că în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al doilea, vor fi numite prin decizia inspectoratului școlar general niște condiții stabilite de motodologia de examen.

EDU a anunțat că probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat a primei sesiuni s-au desfășurat în perioada 12-22 februarie 2018. Au fost așteptați peste 177.000 de elevi din clasele a 12-a, dar și cei din generațiile anterioare. Potrivit articolului 78, alineatul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, prevedea unele modificări și completări anterioare. Aceste evaluări se desfășoară la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Se pare că în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al doilea, vor fi numite prin decizia inspectoratului școlar general niște condiții stabilite de motodologia de examen. Toate probele sunt monitorizate atent audio-videoo. În niciun caz nu este permis accesului candidaților la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală și limba română sau limba maternă nu se exprimă prin note. Toate se cumulează sub forma unor calificative ce aparțin nivelului fiecăruia, adică experimentat, avansat și mediu. Cei care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse de minister, se consideră că nu au susținut proba, așa că revin la sesiunea din toamnă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×