Potrivit ultimei sale declarații de avere, Meleșcanu are o pensie în valoare 227.977. De unde atâția bani? Se pare că de la MAE primește 88.800 lei, 49.177 lei de la Senat și peste 90.000 lei din activitățile anterioare de profesor universitar.
De asemnea, România Liberă informează că dacă Guvernul va dori cândva să propună în Parlament interzicerea cumulului dintre salariu și pensie, hotărârea va fi luată și de unii senatori și deputați. Aceștia care la rândul lor își cumulează îndemnizația de parlamentar cu pensia care i se cuvine.
Din anul 2016, luna ianuarie, ultima declarație de avere a lui Meleșcanu releva faptul că primește și o îndemnizație de fost președinte în valoare de 139.200 lei, pe lângă toate sumele de mai sus.
Meleșcanu are o pensie de aproape 227.977 lei, plus îndemnizația de fost președinte în valoare de 139.200 lei! Ce spune despre protestul Diaspora
Citește și: Străinii care ne împăduresc țara. Motivul pentru care au ales să facă asta
Citește și: „Neatza cu Răzvan și Dani” a revenit la Antena 1. Unde au fost în vacanță. FOTO pe facebook
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Citește și: Ilie Năstase și iubita sa, Ioana Simion, s-au mutat împreună! Totul, după vacanța în Italia
După mitingul românilor din străinătate, care a avut loc pe data de 10 august în Piața Victoriei, a relatat că existența protestul este una normală, doar că ar fi trebuit mai bine organizat. Conform news.ro, Teodor Meleșcanu ar fi spus și că e o normalitate ca ei să lupte, dar pentru altceva. ”Ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare”, a declart acesta, după protest.
Dar declarațiile lui nu s-au încheiat cu această frază. Ministrul de Externe a ținut să-și expună punctul de vedere în cadrul unei conferințe legat de cele întâmplate. ”Din punctul nostru de vedere, fiecare cetăţean român, fie că trăieşte în România sau în străinătate, are dreptul să îţi exprime opiniile, să protesteze. Este o chestiune normală. Singurul lucru care ar trebui să fie mai bine făcut ar trebui să îl reprezinte organizarea unor asemenea acţiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului şi la perturbarea atmosferei din România”, a mai spus Meleșcanu.
Cu toate că protestul a sfârșit nu foarte bine, ministrul spera să se termine omenește, dar, trecând de felul în care s-a finalizat protestul, acesta nu înțelegea obiectivul lui. ”Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul protestului, având în vedere că sunt cei din diaspora. Dacă sunt cei din diaspora, ar fi normal să protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, în rest, e mai greu să înţeleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestaţii. Sper ca şi până acum să se desfăşoare în condiţii normale, civilizate, fără violenţe, pentru că, aşa cum vă spuneam, există acest drept la liberul protest, fără ca însă să îi afecteze şi pe ceilalți”, a adăugat Teodor Meleșteanu.
Biografie
Teodor Viorel Meleșcanu este cunoscut drept un diplomat român, om politic și ministru de externe în perioada 1992-1996. A revenit la această poziție în anul 2014, luna noiembrie, în guvernul Ponta. Născut în Brad, Hunedoara(interbelic), a absolvit liceul Moise Nicoară din Arad, apoi a urmat cursurile Facultății de Drept din București si cursurile de Relații Internaționale la Universitatea din București. De asemenea, obligatoriu, a făcut și stagiul militar la Școala Militară de Ofițeri de Rezervă din Botoșani.