Străinii care ne împăduresc țara, au și multe planuri cu ea. Aceștia au motive relevante pentru care au ales să facă asta. România are un nivel de a întelege, de a empatiza, a fi gazdă oricărui om, așa a început și povestea unui neamț și a unei austriece. Conform Libertatea, cei doi au ales pădurea de la Valea Dâmboviței. Localnicii au fost la început mai mult decât suspicioși, crezând că oamenii vin și ne iau pădurile sau cine știe ce planuri au cu ele. Da, aceștia clar au un plan, deodată ce au bătut atâta drum pănâ aici, dar ceva ce i-a surprins pe toți.
Christoph și Barbara Promberger au venit la sigur și cu un desfășurător. Cei doi Au ajuns în România în anii 90, inițial doar pentru frumusețea locurilor, dar mai ales pentru peisajul care se schimbă o dată la 90 de kilometri. În 2005 au descoperit pădurile și au început tăierile copacilor. Pădurea a început să se golească, iar oamenii au rămas fără glas la cele întâmplate. Dar planul a fost altul, pentru că toate au căte un scop, iar acesta a fost doar începutul.
Stăinii care ne împăduresc țara. Vor să transforme Munții Făgărași într-un parc Național
Christoph și Barbara Promberger au început să cumpere păduri, după retrocedările din anul 2005, apoi să-și îndeplinească visul. La început au avut terenuri mici, de doar câteva hectare, pe urmă au investit si mai mai mult la hectare cu suprafețe mari. Acum, au ajuns să aibă 21.000 de hectare și vreo 1.700 în Valea Dâmboviței. Motivul pentru care au făcut asta nu a fost nicicum unul cu intenții rele, după cum se așteptau localnicii.
De fapt, cei doi voiau doar ca pădurile să rămână intacte, animalele să aibă un loc căruia să-i spună ”casă”, nemaiputând fi vânate ilegal. Statisticile arată că, de când au venit cei doi pe plaiuri pitorești, Fundația deține 1,6 milioane de copaci plantați sau 600 de hectare reîmpădurite acolo unde s-au oprit prima dată, Valea Dâmboviței. Acum, Fundația Conservation Carpathia are 60 de milioane de euro strânși, iar toți sunt îndreptați spre păduri și spre comunitățile locale.
Citește și: Cum arată fiica Angelinei Jolie, care s-a transformat în băiat
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Citește și: Profeția lui Arsenia Boca despre România „Se va consuma carne de om”
Citește și: Horoscop zilnic 27 august 2018. Ce mistere și blesteme ascund zodiile
Stăinii au venit să salveze pădurile!
Christoph susține sus și tare că se pot câștiga din păduri bani și fără ca acestea să fie tăiate. ”Putem să câștigăm din păduri și altfel decât să le tăiem. Pădurea nu e doar un ansamblu de cherestea. Credem că România e cea mai frumoasă țară din Europa. E singura țară care mai are pădurile astea naturale, pădurile virgine, pe o suprafață atât de mare, și are un potențial să devină ceva unic în Europa”, a declarat acesta.
Soția sa a venit cu o replică rapid. Aceasta e de părere că românii pare că nu se uită în jur la ce bogății au chiar sub nas. După spusele ei, ne străduim să avem mai mult, uitând să profităm de ce avem deja. „Greșeala României e că încearcă să copieze ce fac alte țări, în loc să pună accentul pe ceva unde e foarte bun, e unic prin ce are”, a adăugat Barbara, soția sa.