Zona turistică Peștera Padina, izolată în prag de Revelion! Polițiștii au închis toate drumurile de acces

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 18:54
Zona turistică Peștera Padina, izolată în prag de Revelion! Polițiștii au închis toate drumurile de acces
Polițiștii au închis drumurile de acces către Peștera Padina, din cauza ninsorii

Vești foarte proaste pentru hotelierii din zona peștera Padina, dar și pentru turiștii care au plătit să petreacă în zonă Revelionul! Poliția rutieră a închis toate drumurile de acces care duceau spre Peștera Padina, din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele zile!

Polițiștii au închis drumurile de acces către Peștera Padina, din cauza ninsorii

Așadar, IPJ Dâmbovița a anunțat astăzi că circulația este închisă pe Drumul județean 714 Moroeni – Padina, Drumul județean 713 A și Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16), pentru prevenirea evenimentelor

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

DJ 713 (Transbucegi, împărțit de județele Dâmbovița și Prahova) și DJ 714 (în administrare dâmbovițeană) sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina Peștera, informează Bazarmedia.ro

Hotelierii sunt nemulțumiți de decizia autorităților

Poliția atrage atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe aceste sectoare de drum. Demersul poliției rutiere i-a condamnat pe hotelierii din zonă, care de-abia așteptau petrecerea de Revelion, deoarece puteau înregistra un profit destul de frumos.

Într-o postare pe o rețea de socializare aceștia spun că 6-700 de turiști nu vor mai putea ajunge în stațiune, iar cei 300 de angajați din industria turismului din zonă vor avea de suferit.

Totodată, Asociația Turistică Peștera Padina menționează că pe unul dintre drumurile închise se circulă în condiții de iarnă, însă șoseaua este practicabilă.

În zonă au căzut cantități mari de zăpadă, în ultimele zile, și au avut loc mai multe incidente. Pe 29 decembrie, o mașină în care se aflau cinci persoane, între care trei copii, a rămas blocată în zăpadă, fiind nevoie de intervenția salvatorilor. Totodată, pe 28 decembrie, 40 de turiști au sunat la 112, solicitând ajutor pentru că pe drum se formase gheață și nu mai puteau înainta. În urma acestor incidente, s-a hotărât ca drumurile respective să fie închise.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×