Ziua Armatei Române sărbătorită în unitățile militare! Mai multe manifestări au loc în diferite garnizoane

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 10:59
Ziua Armatei Române sărbătorită în unitățile militare! Mai multe manifestări au loc în diferite garnizoane GALERIE FOTO
Ziua Armatei Române se sărbătorește pe 25 octombrie. Sursa foto - facebook

Ziua Armatei Române este sărbătorită în unitățile militare printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară. Mai mult de atât, vor exista diferite manifestări chiar și în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. Totul a început de la prima oră a dimineții, la București, la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial şi la Monumentul Eroilor Genişti.

Ziua Armatei Române sărbătorită în unitățile militare!

Aici au avut loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Trebuie să știți că la Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, azi, 25 octombrie, are loc “Ziua Porţilor Deschise”, iar la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor – “Ziua Porţilor Deschise la Castelul Ţepeş” şi marcarea împlinirii a 100 de ani de la instituţionalizarea domeniului cultul eroilor în România, prin înfiinţarea Societăţii Mormintele Eroilor Căzuţi în Război.

Deși vremea nu este tocmai prietenoasă o alternativă interesantă este expoziția de tehnică şi echipamente militare care are loc în Parcul Carol I. Aici sunt și standuri de promovare a carierei militare, standuri de carte, miniconcert de muzică de fanfară susţinut de către Muzica Reprezentativă a MApN, spectacol folcloric cu participarea Ansamblului artistic “Doina” al Armatei, atelier de instrucţie pentru promovarea carierei militare “Military Boot Camp” şi exerciţii demonstrative EOD, de tip Drill-team, căţărare şi tiroliană.

Mai multe manifestări au loc în diferite garnizoane

Nu se termină aici pentru că la Mormântul Ostaşului Necunoscut din același parc are loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Comandamentului Forţelor Întrunite şi de depunere a jurământului militar de către elevi şi studenţi din instituţii militare de învăţământ. Atenție, totul se întâmplă simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forţelor Aeriene Române. La evenimet participă și președintele Klaus Iohannis

Manifestări au loc și la Carei, unde se vor desfășura exerciţii demonstrative, prezentare de tehnică militară şi atelier de tehnici de supravieţuire, dar și la Satu Mare. Aici va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român. Ceremonii similare vor avea loc în toate garnizoanele din ţară şi la monumentele eroilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×