Zeci de militari turci au murit în urma unui raid aerian al Siriei. Atacul a avut loc în nord-vestul Turciei

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/02/2020, 09:25
Zeci de militari turci au murit în urma unui raid aerian al Siriei. Atacul a avut loc în nord-vestul Turciei
Siria a atcat Turcia. Zeci de soldaţi turci au murit. Sursa foto: Youtube

Un atac aerian ale forţelor regimului de la Damasc în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci a avut loc în nod-vestul Tuciei, în provincia Idlib, infoemează BBC.

Zeci de militari turci au murit în urma unui raid aerian al armatei siriene

Un atac aerian ale forţelor regimului de la Damasc în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci a avut loc în nod-vestul Tuciei, în provincia Idlib, infoemează BBC.

Ca urmare a atacului, Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei, a convocat joi consiliul extraordinar de securitate. Preşedintele turc a prezidat joi seara la Ankara o reuniune la care particpanţi au fost înalţi oficiali, potrivit canalelor de televiziune NTV şi CNN-Turk.

Siria a devenit inamicul oficial al Turciei

Astfel, purtătorul de cuvânt al partidului de la guvernare a declarat că regimul de la Damasc a devenit inamicul Turciei. SUA au anunţat că susţine aliatul lor din, NATO, Turcia, şi a cerut Siriei să oprească ostilităţile.

Ministrul de Externe al Turciei a discutat telefonic cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Alianţa Nord-Atlantică făcând astfel un apel la evitarea escaladării conflictului.

Armata turcă susţine că 70 de militari şi-ar fi pierdut viaţa în urma atacului aerian de joi seara. O clădire situată în satul Balioun, folosită drept centru de operaţiuni, a fost lovită de plin de către armata siriană. Clădirea era folosită de la începutul lunii febrarie de armata turcă după ce aceasta a trimis întrăriri pentru a ajuta grupurile de rebeli.

34 de morţi au fost anunţaţi de către Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.Pe de altă parte, guvernatorul provinciei Hatay de la graniţa cu Idlib, Rahmi Dogan, a anunţat cel puţin 22 de militari ucişi în urma raidului aerian.

Oricum, Turcia a declanşat, împreună cu Rusia, o acţiune de răspuns împotriva armatei siriene. Turcia dă vina pe regimul din Siria pentru raidul aerian, dar surse din Idlib şi filmări neverificate sugerează că atacul ar fi fost efectuat de către forţele armate ale Rusiei.

După ce preşedintele Recep Tayyp Erdogan a convocat consiliul de urgenţă la Ankara, armata turcă a început să atace ţinte siriene. Turcia a luat legătura şi

Armata turcă a început să lovească ținte siriene după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a convocat o reuniune de securitate urgentă la Ankara. Turcia ar fi luat legătura, de asemenea, și cu secretarul general al NATO.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×