Zburați cu avionul și vă e teamă de coronavirus? Explicații ferme ale doctorilor! „Uitați de mască”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/02/2020, 10:38
Zburați cu avionul și vă e teamă de coronavirus? Explicații ferme ale doctorilor! „Uitați de mască” GALERIE FOTO
Pasagerii unui avion trebuie să-și spele frecvent mâinile. Sursa foto - Ozge Elif Kizil / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Zburați cu avionul și vă e teamă de coronavirus? Nimic mai simplu – doctorii au oferit și explicațiile clare pentru a transforma călătoria într-o amintire plăcută, nu într-un coșmar continuu și o spionare fără noimă a celorlalți pasageri.

Zburați cu avionul și vă e teamă de coronavirus?

„Uitați de mască și de mănușile de cauciuc”! Acesta este avertismentul ferm al experților în medicină pentru toți cei care se pregătesc să se urce într-un avion, un loc unde coronavirusul poate fi transmis cu ușurință.

„Există o singură regulă pentru a scăpa de coronavirus. Trebuie să vă spălați pe mâini frecvent”, spun doctorii care spun că virusul nu poate rezista prea mult pe scaune sau mânere, ceea ce face ca un contact direct cu o persoană infectată să fie cel mai periculos.

Explicații ferme ale doctorilor!

Experții în aviație susțin că riscul de a vă contamina în timpul unui zbor este unul redus. ”Aerul condiționat dintr-un avion este diferit față de cel instalat într-un birou sau la un cinema. Este o combinație în procente egale de aer curat și aer recirculat.

Cel recirculat trece prin filtre asemănătoare celor folosite în sălile de operații. Așadar aerul condișionat din avioane este în proporție de 99,97 la sută curat, fără viruși și alte particule. Riscul vine de la alte persoane, nu de la sistemul avionului”, au spus doctorii.

„Greu de crezut că virusul rezistă pe scaune sau alte suprafețe. Pur și simplu salutul cu o altă persoană, strângerea de mână reprezintă un risc mai mare. Nu există niciun motiv pentru care oamenii să nu mai meargă cu avioanele.

Nu vă mai duceți la film de teama coronavirusului, la meci, la concerte sau conferințe?

Igiena mâinilor este cea mai importantă. Contrar a ceea ce cred oamenii, mâinile sunt cele care împrăștie cei mai mulți viruși. În vârful clasamentului trebuie să fie spălatul pe mâini, igienizarea lor.

Evitați să vă atingeți fața. Dacă tuțiți sau strănutați este important să vă acoperiția fața cu mâneca. Cel mai bun ar fi un șervețel, după care mergeți să vă spălați pe mâini. Spălatul pe mâini și uscatul lor reprezintă cea mai bună procedură”, au mai transmis aceștia

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×