Premieră medicală la Caransebeş. Ce au extras doctorii din corpul unei femei. Timp de 18 ani a trăit un calvar

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 16:22
Premieră medicală la Caransebeş. Ce au extras doctorii din corpul unei femei. Timp de 18 ani a trăit un calvar
Premieră medicală la Caransebeş medicii au extirpat o tumoră gigant, de peste 3 kilograme. Sursa foto: raportuldegarda.ro

O pacientă de 61 de ani din Carasebeș s-a născut a doua oară, după ce medicii au supus-o unei intervenții chirurgicale care este o premieră medicală locală. Chirurgii au scăpat-o de o problemă care a chinuit-o ani la rând: o tumoră gigant!

Premieră medicală la Caransebeş: medicii au extirpat o tumoră gigant, de peste 3 kilograme

Medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a reuşit să extirpe o tumoră gigant de la o pacientă de 61 de ani.

„Medicul Singh Bhupinder, director medical la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, a reuşit în aceste zile o nouă premieră medicală pentru instituţia spitalicească din judeţul Caraş-Severin.

Operația a durat peste 4 ore

Este vorba de o intervenţie chirurgicală de excepţie, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo-facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial.

Intervenţia a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental şi encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste trei kilograme, pacienta care purta acest calvar de 18 ani poate spune că s-a născut a doua oară”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale transmis, luni, AGERPRES.

Extirparea tumorei gigant a durat nu mai puțin de patru ore şi a fost o reuşită, pacienta fiind stabilă şi în afara oricărui pericol. Femeia va rămâne sub supraveghere medicală pentru câteva zile.

„Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, încet, încet intră în normalitate, având medici, asistente, infirmiere şi personal nemedical de excepţie.

Dr. Singh Bhupinder ne va prezenta în perioada imediat următoare şi alte intervenţii chirurgicale de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă care le va efectua la spitalul nostru, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”, se mai menţionează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×