Premieră medicală: O fetiţă a primit un craniu nou

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
17/07/2015, 19:42
Premieră medicală: O fetiţă a primit un craniu nou

Primul transplant din lume al unei cutii craniene din titan realizat prin tehnica 3D a fost efectuat cu succes de o echipă de medici chinezi unei fetiţe de trei ani care suferă de hidrocefalie. Operaţia, care a durat 17 ore, a avut loc la un spital din oraşul Changsha, din provincia Hunan, şi a fost necesară pentru a reduce dimensiunile capului copilului, care era de patru ori mai mare decât era normal.

Micuţa pacientă, numită Hanhan, suferă din naştere de hidrocefalie, care constă în acumularea anormală de lichid cefalorahidian în cavităţile creierului şi duce la o creştere exagerată a craniului. Fetiţa se afla în spital încă din septembrie 2014, întrucât, din cauza bolii, se mişca foarte greu şi avea mai multe probleme de sănătate, cum ar fi presiune craniană crescută, infecţii şi perturbări ale văzului, conform Agerpres.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

ULTIMA ORĂ! ŞTIRE ŞOC DESPRE COTABIŢĂ! ANUNŢ CUTREMURĂTOR AL MEDICILOR! DOAMNE, DUMNEZEULE MARE!!!

Înaintea intervenţiei chirurgicale s-a efectuat un drenaj al cutiei craniene, care a durat peste patru ore şi în cursul căruia s-au extras 7,5 litri de lichid cefalorahidian. După aceea s-a realizat transplantul cutiei craniene, folosindu-se trei piese din titan elaborate pornind de la imaginea 3D a craniului pacientei. Partea din faţă a cutiei craniene a rămas însă intactă.

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Copilul evoluează favorabil, fiind menţinut la reanimare sub atenta observaţie a specialiştilor, a declarat neurochirurgul care se ocupă de acest caz, Kuang Weiping.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×