Un nou incident aviatic. Un avion de linie a ratat aterizarea în Turcia şi s-a rupt. Bilanțul: 3 morți și 179 de răniți UPDATE

în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 09:16
Un nou incident aviatic. Un avion de linie a ratat aterizarea în Turcia şi s-a rupt. Bilanțul: 3 morți și 179 de răniți UPDATE GALERIE FOTO
Avion prăbuşit în Turcia Sursa: captură Twitter

Un avion de pasageri, care aparţine companiei Pegasus Airlines, a derapat şi a ieşit de pe pistă în timpul aterizării, pe Aeroportul Sabiha Gokcen, din Turcia.

UPDATE, 6 februarie, ora 9.17: Deși autoritățile turce spuneau la început că situația nu este gravă, se pare că lucrurile stau mai rău decât au anunțat inițial. Ultimele informații confirmate oficial anunță un bilanț de 3 morți și 179 de răniți.

De altfel și numărul pasagerilor de la bord era mai mare decât se anunțase inițial. Astfel, 183 de persoane erau la bordul aeronavei, care se pare că a ieșit de pistă în momentul aterizării și a ajuns într-un șanț, unde s-a rupt în bucăți din cauya impactului la viteyă mare.


UPDATE, ora 19.45: Noi informaţii spun că pista era udă în momentul aterizării, lucru ce ar fi putut provoca această aterizare ratată.


UPDATE, ora 19.15: Autorităţile din Turcia au oferit noi informaţii despre avion. Se pare că există, până la urmă, răniţi. Guvernatorul din Istanbul a afirmat că 52 de persoane care au fost rănite şi transportate la spital.


Ştire iniţială: Avionul s-a rupt în două

Aeronava efectua un zbor pe ruta Izmir-Istanbul. În timpul manevrelor de aterizare, avionul a ieşit de pe pistă şi s-a rupt în două.

Ministrul Transporturilor din Turcia a declarat la postul de televiziune NTV că erau 177 de pasageri la bord şi că nu au fost înregistrate decese.

De asemenea, nu s-au semnalat, momentan, persoane rănite.

Din imaginile care circulă pe Twitter se poate observa că avionul a fost grav avariat, iar porţiunea din faţă a aeronavei, incluzând cabina piloţilor şi câteva rânduri de scaune, a fost ruptă de restul avionului. A izbucnit şi un incendiu, dar focul a fost stins cu rapiditate.

Aeroportul a fost închis

Aeronava aparţine companiei low cost Pegasus Airlines, iar aeroportul pe care s-a produs incidentul a fost închis după aceste eveniment. Aeronava este de tip Boeing 737 – 800.

VEZI AICI GALERIA FOTO

La faţa locului au intervenit mai multe echipe de intervenţie şi ambulanţe.

Vom reveni cu informaţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×