Vremea rea se întoarce în România. Nici Bucureștiul nu va scăpa de zăpadă. A fost emis cod galben de viscol – Update

Traian Terzian   
în Prognoza meteo
21/03/2020, 10:59
Vremea rea se întoarce în România. Nici Bucureștiul nu va scăpa de zăpadă. A fost emis cod galben de viscol – Update
Vremea rea se va întoarce în România începând de duminică, 22 martie, urmând ca frigul și zăpada să pună stăpânire pe întreaga țară

Vremea rea se va întoarce în România începând de duminică, 22 martie, urmând ca frigul și zăpada să pună stăpânire pe întreaga țară.

UPDATE, 11:00 Meteorologii au emis un cod galben de viscol valabil din această seară până mâine. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar apoi va apărea zăpada. Vântul va sufla cu viteze de 50-60 de kilometri la oră în sudul și sud-estul țării, transmit cei de la ANM. Temperaturile vor scădea treptat. Vor fi diferențe majore față de valorile de astăzi și ieri.

În următoarele 4 zile se vor menține valorile negative, iar meteorologii spun că e posibil ca ninsorile să stea pentru mai bine de 72 de ore. În București va ninge de mâine după amiază.

Vremea rea se întoarce în România

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citată de Agerpres, în primă fază, respectiv în intervalul 21 martie, ora 8:00 – 22 martie, ora 8:00, valorile termice se vor menţine cu mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an.

Astfel, maxima va fi de 22 – 23 de grade, minima de 6- 7 grade, iar cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în cursul serii şi al nopţii.

Începând de duminică, de la ora 08:00, vremea rea se întoarce în România, iar de această schimbare bruscă nu va scăpa nici Bucureștiul. În seara de duminică şi la începutul nopţii va ploua, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1 – 3 cm.

Vântul va sufla cu putere de luni

Vântul va sufla moderat, iar temporar, în a doua parte a intervalului, va avea intensificări cu rafale de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă va scădea drastic până la 8 – 9 grade, în timp ce minima va oscila între 0 şi 1 grad.

Începând din dimineaţa zilei de luni până marţi, la ora 8:00, precipitaţiile vor continua. Cu excepţia orelor amiezii, când vor fi posibile şi precipitaţii mixte, în restul timpului va ninge moderat, iar stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi de 5 – 10 cm.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea mai ales pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, iar cea minimă de -2 grade.

De asemenea, în intervalul 24 martie, ora 8:00 – 25 martie, ora 8:00, va continua să ningă moderat, cu precădere în cursul zilei. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura va oscila uşor, în jurul valorii de zero grade.

Totodată, stratul de zăpadă total depus la finalul intervalului va fi neuniform şi va avea, în medie, 10 – 20 cm.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×