Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile. Vine căldura, după care se răcește brusc

Flaviu Popa   
în Prognoza meteo
19/03/2020, 23:27
Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile. Vine căldura, după care se răcește brusc
Prognoza meteo pentru finalul lunii martie

Agenția Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru următoarele șapte zile. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu valori termice în creştere în prima parte a săptămânii.

Vremea în următoarele zile în țara noastră, plăcută și călduroasă

Meteorologii au transmis că în perioada 19-26 martie vremea se va încălzi în primele zile, după care vremea se va răci subit spre finele lunii.

Vremea vineri 20 martie, deosebit de caldă

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu valori termice în creştere în cea mai mare parte a ţării, astfel că cele maxime se vor încadra între 14-15 grade în estul Transilvaniei, în nordul Moldovei și pe litoral şi 22 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade.

În București, valorile termice vor continua să crească, urmând a se situa cu mult peste cele normale la această dată; temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea sâmbătă 21 martie, căldură și… ninsoare

Pe parcursul zilei, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării, cerul va fi parţial noros, iar vântul slab şi moderat; excepţie vor face nordul extrem şi nord-estul teritoriului, unde în cursul după-amiezii înnorările se vor accentua, pe alocuri vor fi averse de ploaie, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scădere.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 23 de grade în sudul Munteniei.

În zona Carpaţilor Orientali va ninge, se va depune strat de zăpadă şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilităţii. În restul zonei montane vor fi precipitaţii slabe, mixte. Temperaturile minime, în scădere faţă de noaptea precedentă în mare parte din ţară, chiar accentuată în regiunile din jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

În București, valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 21…22 de grade, iar minima de 6…7 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în cursul serii şi al nopţii.

Vremea duminică 22 martie, se răcește brusc

Vremea va fi în general închisă, iar valorile de temperatură vor scădea semnificativ, astfel că în nord, în vest şi în centru se vor situa sub cele climatologic specifice datei. În regiunile din nord, nord-est şi centru ziua se vor semnala precipitaţii locale sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, în timp ce noapte vor fi predominant ninsori. La munte va ninge, temporar viscolit, mai ales la altitudini mari, iar stratul de zăpadă depus va fi local consistent.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei și 14…15 grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

În București, vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă. Ziua trecător va ploua slab, iar începând cu orele serii va creşte probabilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Vremea luni 23 martie, precipitații și vreme rece

Vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea zonelor şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile, local mai consistente, în special la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 8 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade, mai ridicate pe litoral.

În București, vremea va fi în general închisă şi deoebit de rece pentru acestă dată. Temporar se vor semnala precipitaţii mixte, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea de marți 24 martie, deosebit de rece

În perioada 24 martie – 27 martie, vremea se va răci considerabil. La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an în toată ţara, apoi temperaturile vor creşte semnificativ în majoritatea zonelor, cu excepţia vestului extrem. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

În București, vremea va fi deosebit de rece în prima zi, apoi temperaturile vor creşte semnificativ. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×