Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
03/09/2018, 00:40
Vremea pentru luna septembrie:  clima este destul de uscată
Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată

Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată. Temperaturile maxime ale sezonului ssunt de 27 de grade Celsius. Temperatura minimă înregistrată pentru această lună este de 19 grade Celsius. Meteorologii anunță că minima înregistrată pentru București este de 23 de grade Celsius.

Recordul maxim înregistrat în București a fost de 35 de grade, în anul 2009, și un record minim de 10 grade, în anul 2013. Soarele răsare la 05:54 și apune la 18:26.

Citește și: Horoscop săptămânal 3-9 septembrie! Câteva zodii își vor găsi nașul, săptămâna aceasta!

Citește și: Bogdan Rareș se războiește cu Liviu Dragnea! Ultimul mesaj transmis de realizatorul TV!

Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată

Meteorologii ANM au anunțat temperaturile din prima lună a toamnei. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic. De asemenea, aceștia anunță precipitații care pot fi ușor excedentare în unele zone montane și în porțiunile vestice, centrale, dar și estice. În unele zone se anunță mari cantități de precipitații. Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologic, ori pot fi puțin ridicate decât de obicei, aceasta doar în zonele de nord-est și centrul țării. Se anunță că fenomenele extreme cu durată scurtă de manifestare care ar fi putut să apară în perioada aceasta nu au putut fi prognozate.

Vreme luna septembrie 2018

Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată
Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată

În prima lună a toamnei se anunță temperaturi mai ridicate față de media normală. Canicula va dăinui în cea mai mare parte a țării. Cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în zona de est a țării, centru și nord-est. În vestul României va ploua intens, de asemenea este posibil să fie semnalate și câteva furtuni în prima săptămână din septembrie. Precipitațiile vor fi normale în restul țării, în schimb, în nord-estul României este posibil ca precipitațiile să lipsească. În a doua săptămână, temperaturile sunt în scădere și în sfârșit facem cunoștință cu normalul perioadei. Pentru cei de pe litoral se anunță o veste bună. Canicula se păstrează la mare, dar și în zonele de nord-vestul României. Ploile se arată excedentare, cel mai probabil să-și facă apariția în partea de sud-sud-vest.

Doar în partea de nord și nord-est precipitațiile sunt conforme perioadei. Ploile se extind în ultima parte a lunii septembrie. Toemperaturile revin la normal în cea mai mare parte a țării. Există posibilitatea de valori ceva mai mari, dar doar în zonele de nord și nord-ves ale țării. În restul României vor fi parametrii normali ai acestei perioade, spuen ANM. Sfârșitul primei luni de toamnă și începutul lunii octombrie își face apariția cu temperaturi înregistrate care sunt foarte apropiate de media perioadei. O excepție va fi în centrul țării și nord-vestul României. Acolo ar putea să își facă apariția câteva temperaturi ușor peste media normalului al acestei perioade. Majoritatea regiunilor vor avea parte de precipitații, ceea ce este normal pentru începutul toamnei.

Meteo luna septembrie

Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată
Vremea pentru luna septembrie: clima este destul de uscată

Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a primei săptă,âni din luna septembrie. În cea mai mare parte a țării, regimul pluviometric va fi încadrat în general în limitele perioadei. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate, abateri vor fi în zona de vest a României. Precipitațiile indică normalul începutului de toamnă, ușor excedentare în special în partea de munte a țării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×