Vremea în București marți, 2 octombrie: temperaturi scăzute cu 5-7 grade

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/10/2018, 16:29
Vremea în București marți, 2 octombrie: temperaturi scăzute cu 5-7 grade
Vremea în Capitală pentru 2 octombrie

Prognoza meteo pentru București în ziua de 2 octombrie se arată însorită, dar foarte friguroasă de meteorologii ANM. Toată luna octombrie este caracterizată de un cer destul de însorit. Unele zone ale țării vor ajunde spre zero grade Celsius. Ziua de marți, 2 octombrie, aduce maxima de 23 de garde Celsius și maxima de 10 grade în a doua jumătate a zilei.

Din cauza unor pătrunderi ale unor mase de aer tropical de pe teritotriul țării, vor fi posibile temperaturi maxime chiar și în luna octombrie. Acestea vor avea între 35 și 38 de grade Celsius. Maxima lunii din România este de 39 de grade, în ziua de 3 octombrie. Cea mai mare din 1952 până acum.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Prognoza meteo de azi, 2 octombrie, București

Bucureștiul va avea temperaturi destul de calde în ziua de marți, 2 octombrie. Maxima pentru Capitală va fi de 23 de garde Celsius. Vânturile vor veni din direcția vest-sud-vest cu 13 km/h și cu rafale de 18 km/h. Minima, înregistrată pe parcursul nopții va fi de 10 grade Celsius, cu un cer spre predominant noros. Vânturile vor veni din zonele vest-sud-vest ale teritoriului cu 9 km/h și cu rafale de 13 km/h.

„Este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Vremea în București pentru 2 octombrie
Vremea în București pentru 2 octombrie

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 – 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, spun specialiștii în meteorologie.

Vremea pe ore în București

Prognoza pentru Capitală în ziua de marți, 2 octombrie
Prognoza pentru Capitală în ziua de marți, 2 octombrie

„Tot în această lună, invaziile de aer arctic produc adesea răciri bruşte şi intense ale vremii, temperatura minimă coborând chiar şi sub -15 grade Celsius. Temperatura minimă absolută din octombrie în România este -21,3 grade, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 27 octombrie 1988. La Bucureşti, minima absolută este de -10,7 grade, înregistrată în 31 octombrie 1920, la Bucureşti – Filaret”,   arată meteorologii ANM.

Marți

Ora 09:00 va avea 13 grade Celsius cu vânturi de 11 km/h din zona de vest.
Ora 10:00 are 15 garde Celsius cu vânturi de 13 km/h din vest.
Ora 11:00 aduce 17 grade Celsius aduce vânturi dispre vest-sud-vest cu 13 km/h.
Ora 12:00 are 19 grade Celsius cu vânturi de 15 km/h, care vin dispre vest-sud-vest.
Ora 13:00 vine cu 20 de garde Celsius și cu vânturi din direcția vest-sud-vest cu 15 km/h.
Ora 14:00 are 21 de garde Celsius și vânturi de 15 km/h din zona de vest.
Ora 16:00 vine cu 23 e grade Celsius și cu vânturi de 13 km/h din direcția vest-sud-vest a României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×