Recalcularea pensiilor aduce o creștere semnificativă! Cine se încadrează!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/10/2018, 00:02
Recalcularea pensiilor aduce o creștere semnificativă! Cine se încadrează!
Recalcularea ar putea aduce majorarea pensiei cu o treime!

Peste 100 de mii de pensionari se vor bucura de o majorare a pensiei, prin recalculare! Guvernul începe, de la 1 octombrie, recalcularea pensiilor acelor oameni care au avut grupa I și II de muncă! Aceștia au muncit în mină, în siderurgie, în construcții, la căi ferate, dar și în alte domenii dificile.

Astfel, aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Recalcularea ar putea aduce creșteri cu o treime a pensiilor

”În iulie a apărut legea 221 pe 2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După acea lege 221 şi recalcularea care va intra în vigoare de la 1 octombrie, practic vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.

Citește și Legea pensiilor va fi modificată! Sindicatele transmit că noua lege încalcă drepturile angajaților

Citește și Noua lege a pensiilor: pensionarii de lux sunt favorizați, cei de rând, uitați

Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Și alţi beneficiari ai legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex. Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime”, a declarat ministrul Muncii, conform Digi 24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×