Vremea în București 7 septembrie: temperaturi călduroase

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
06/09/2018, 21:16
Vremea în București 7 septembrie:  temperaturi călduroase
Bucurestenii se vor bucura de inca o zi cu temperaturi calduroase

Vremea în București 7 septembrie: temperaturi călduroase. Meteorologii ANM anunță averse de ploaie sau furtună pe timpul zilei, iar în a doua jumătate a zilei cer noros. România face în sfârșit trecerea la temperaturi normale pentru noul sezon.

Ploi și furtuni acoperă tot perimetru țării. Se prognozează vânturi mai puternice și descărcări.

Citește și: Loredana Groza, makeup de excepție! Arată de 20 la 48 de ani

Citește și: Testul pentru dobândirea cetățeniei române pe care chiar unii români nu-l pot trece

Vremea în București 7 septembrie: temperaturi călduroase

Pentru ziua de vineri, 7 septembrie, se anunță o vreme deosebit de frumoasă în Capitală. Bucureștenii se vor bucura de un cer în mare parte senin, fără ploi.
Soarele răsare: 06:37
Soarele apune: 19:38
Durată: 13:01 hr
Luna răsare: 03:19
Luna apune: 18:30
Durată: 15:11 hr
Doar pe timpul nopții se vor strânge câțiva nori, însă nu vor fi aducători de averse serioase. Temperaturile în Capitală se vor încadra între 28 de grade Celsius și 16 grade Celsius. Vântul va sufla variabil. Pe de altă parte, în weekend se va schimba vremea radical. Temperaturile vor scădea semnificativ începând cu ziua de sâmbătă.
Maxime 26° 24° N/A 28°
Minime 14° 12° N/A 12°

Vremea în București 7 septembrie: temperaturi călduroase
Bucurestenii se vor mai bucura de inca o zi cu temperaturi calde, pana sa vina ploile

Vremea în România 7 septembrie

Ziua de vineri, 7 septembrie, aduce unele averse slabe de ploaie. Acestea își vor face loc pe parcursul după-amiezii izolat în jumătatea de nord a țării. De asemenea, același lucru se indică pentru zona de sud și de est. Vântul va sufla moderat în partea Dobrogei, și slab în celelalte regiunii ale țării. Maximele temperaturi care vor fi atinse sunt cuprinse între 24 de grade Celsius și 29 de grade Celsius. Acestea vor fi în Transilvania, Maramureș, Banata și Creișana. Cele mai scăzute temperaturi așteptate vor fi aflate în partea de est a Transilvaniei. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi 28-33 de grade Celsius, iar ăn Moldova vor fi 26-31 de grade Celsius.

Temperaturi în București

Vremea în București 7 septembrie: temperaturi călduroase
Temperaturi calde inainte de ploile si furtunile anuntate

În ziua de vineri, 7 septembrie, se anunță încă o dată temperaturi destul de căldurase, contrar perioadei în care ne aflăm, însă nu pentru mult, de sâmbătă vin ploile. Temperaturile în Capitală vor atinge maximele de 26 de grade Celsius. Posibilitatea precipitațiilor este mare, de 55%, cu probabilitatea unei furtuni. Vânturile vor veni din direcția nord-nord-vest cu 18 km/h și cu rafale de 24 km/h. Pentru a doua jumătate a zilei de vineri se așteaptă la 14 grade Celsius, care se vor simți ca 13 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, iar precipitațiile vor fi de 25%. Vânturile vor veni din direcția nord-nord-vest cu 11 km/h și cu rafale de 20 km/h. În Capitală, vremea va fi ușor mai caldă decât media acestei perioade. Trecptor, cerul va fi înnorat, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Acestea vor fi în special în după-amiază. Vântul va sufla ușor moderat, iar minimele se vor arăta cuprinse între 15 grade Celsius și 17 grade Celsius. Presiunea atmosferică se arată a fi în creștere.

Schimbări în weekend

„Ploile prognozate pentru următoarea perioadă sunt bine-venite, mai ales ca fenomenul de secetă pedologică s-a instalat deja în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și Munteniei, în nordul și sudul Transilvaniei, izolat în sudul, centrul și estul Olteniei, nordul și vestul Banatului. În zona litoralului şi vântul va fi mai intens, rafalele urmând sa depăşească 50…60 km/h, iar marea sa fie agitată. Dimineţile vor fi cu ceaţă si răcoroase în zonele depresionare din estul Transilvaniei, temperaturile minime din aceste regiuni netrecând de 8…10 grade. La amiază, temperaturile maxime vor avea valori de la 17 – 19 grade în Moldova, până la 29 – 30 de grade în sud-vestul Olteniei, regim termic apropiat de normalul perioadei”, a declarat un expert meteo al Observatorului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×