Vodafone, Orange și Telekom au micșorat toate tarifele de la 1 ianuarie

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/01/2019, 17:47
Vodafone, Orange și Telekom au micșorat toate tarifele de la 1 ianuarie GALERIE FOTO
Vodafone, Orange și Telekom au micșorat toate tarifele de la 1 ianuarie

Uniunea Europeană a pus la punct serviciile de telefonie mobilă, după ce le-a cerut firmelor să scadă tarifele de roaming de la 1 ianuarie 2019. Această schimbare face parte din planul UE de a elimina complet tarifele de roaming din spaţiul comunitar, iar Vodafone, Orange şi Telekom s-au conformat şi au micşorat toate tarifele.

Astfel, tariful de roaming special pentru internet suplimentar în Spațiul Economic European a scăzut până la 0,0053 euro/MB, pornit inițial de la 0,0071 euro/MB. Preţurile apelurilor telefonice va scădea de la 0.91 de eurocenţi pe minut la 0.85 de eurocenţi pe minut, însă doar dacă se depăşete numărul de minute deja alocate în abonamentul de care dispuneţi

Vodafone, Orange și Telekom au micşorat tarifele

Astfel, operatorii de telefonie au redus preţul până la 4,5 euro pentru fiecare GB de trafic de internet din roaming, iar acest lucru a atras după sine şi creşterea tarifului alocat pentru fiecare abonament.

Tarifele de date pentru următorii cinci ani vor evolua în felul următor, de la 50 de euro/gigabyte, până la cele de 7,7 euro/gigabyte:

1 ianuarie 2018: 6 euro/Gigabyte.

2019: 4,5 euro/Gigabyte

2020: 3,5 euro/Gigabyte

2021: 3 euro/Gigabyte

2022: 2,5 euro/Gigabyte.

Siglele operatorilor care şi-au modificat tarifele de la 1 ianuarie
Siglele operatorilor care şi-au modificat tarifele de la 1 ianuarie 2019

Această modificare a intrat în vigoare în ziua în care România a preluat preşedinţia Rotativă a Uniunii Europene, proiectul premierului României, Viorica Dăncilă, care a amintit de acest lucru şi în timpul mesajului filmat pentru naţiune cu ocazia intrării în 2019:

„Este un proiect de ţară care trebuie să ne unească, instituţii ale statului, forţe politice şi societate civilă, pe toţi românii, oriunde s-ar afla. Vă asigur că suntem pregătiţi să avem un mandat de succes, pentru ca România demnă să se înalţe şi să îşi recapete locul şi importanţa cuvenite în Europa şi în lume. Vă urez tuturor linişte, sănătate şi belşug în noul an. La mulţi ani români, oriunde v-aţi afla”, a spus premierul României, Viorica Dăncilă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×