Iată care este site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene: www.romania2019.eu

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 11:34
Iată care este site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene: www.romania2019.eu GALERIE FOTO
S-a lansat site-ul oficial al Consiliului Europei pe perioada cât România va deține Preşedinţia Consiliului Europei

S-a lansat oficial pagina web a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. www.romania2019.eu este locul în care se pot găsi informații despre realizările, programul și multe alte informații cu privire la mandatul pe care România îl va deține la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Site-ul a fost lansat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), vineri, 28 decembrie. România va conduce Consiliul Uniunii Europene încă din prima zi a noului an, 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de şase luni, cât ține mandatul alocat prin rotație țării noastre. În tot acest timp informațiile oficiale despre ce se întâmplă cu UE se găsesc pe pagina lansată de ministerul din țara noatră.

www.romania2019.eu, site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene! Este disponibil în română, engleză şi franceză

Pagina web se poate accesa la adresa www.romania2019.eu și este disponibilă în limbile română, engleză şi franceză. Pe site se pot găsi informaţii utile pentru jurnalişti, publicul larg dar şi pentru experţi în domeniul afacerilor europene, care sunt direct interesați de analizeze oficiale ale instituției. Utilizatorii pot consulta, calendarul de evenimente pentru prima jumătate a anului 2019, care corespunde cu mandatul pe care România în va avea la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Captură de pe site-ul oficial al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Site-ul oferă, de asemenea, acces la sistemul de acreditare pentru presă, iar jurnaiștii se pot înscrie astfel pentru a primi acces la evenimentele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. În timpul exercitării Președinției, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituții europene, în special Comisia Europeană și Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Președintele Consiliului European în cadrul procesului decizional. Este un sistem de președinție rotativă, care asigură gestionarea curentă a agendei europene și prezidarea formațiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile, ministerial, ambasadorial dar și tehnic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×