Vloggerul Selly, îngrijorat de îngheţarea anului şcolar. „Este o incertitudine care se adâncește pe zi ce trece legată de examenele de Capacitate și de Bacalaureat”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
24/03/2020, 16:55
Vloggerul Selly, îngrijorat de îngheţarea anului şcolar. „Este o incertitudine care se adâncește pe zi ce trece legată de examenele de Capacitate și de Bacalaureat”
Vloggerul Selly, îngrijorat de îngheţarea anului şcolar. Sursa foto: digi24.ro

Selly, cel mai cunoscut vlogger din ţara noastră susţine că îngheţarea şi repetarea anului şcolar nu este una dintre cele mai bune opţiuni. Tânărul a mai spus că închiderea şcolilor din cauza coronavirusului nu este o vacanţă, ci trebuie privită ca pe ceva îngrijorător, mai ales de elevii care urmează să dea Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat.

Selly, îngrijorat de repetarea anului şcolar

Selly a spus că nu ar fi bine ca anul şcolar să fie îngheţat. Acesta crede că repetarea anului şcolar este un motiv de îngrijorare, mai ales pentru aceia care vor avea de susţinut în acest an BAC-ul şi Evaluarea Naţională.

Nu este o vacanță, nu am considerat-o niciodată o vacanță. Este un motiv de îngrijorare pentru noi. (…) Suntem într-o incertitudine care se adâncește pe zi ce trece legată de examenele de Capacitate și de Bacalaureat, de asemenea și de examnele de admitere. Nu știm în ce măsură trebuie să ne mai pregătim și pentru ce dată să ne pregătim„, a declarat Selly, potrivit digi24.r0.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, nu ia în calcul scenariul de îngheţare a anului şcolar

Vicepremierul Raluca Turcan a cerut Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul epidemiei de coronavirus, printre care unul prevede înghețarea anului şcolar. Ministrul Educației, Monica Anisie, a dat asigurări că acest scenariu nu este luat în calcul.

Tind să cred că ce a spus ministrul a fost cumva justificat având în vedere situația actuală. Sunt de acord că în momentul de față nu putem prezice cu exactitate cum va evolua această pandemie.

Și, deși mie nu mi se pare deloc că repetarea anului este o opțiune bună, ea poate fi luată în calcul dacă această situație ar ajunge extrem de gravă. Dacă se va concretiza vreodată această anulare a anului școlar vom avea lucruri mult mai rele de care să ne îngrijorăm. (…)”, a mai spus Selly.

lebrul vlogger a spus că izolarea este grea, dar că dacă îţi găseşti ceva de făcut timpul trece mai repede. „Da, e greu să stai acasă. Dar cred că cel mai important este să nu lenevești pentru că lenea te va împinge în depresie. Este important să ne găsim activități pe care să le facem. (…)„, a adăugat Selly.

Tânărul vlogger a mai spus că şcoala online este singura măsură bună, chiar dacă nu este acelaşi lucru ca lecţiile luate în sala de clasă. „Eu nu cred că școala online este o soluție bună. Este singura soluție pe care o avem. (…) Nu poți să faci școală online așa cum ai face-o față în față. Sunt sacrificii imense care se fac în procesul pedagogic. (…)

Nu poți să comunici cu un elev atât de bine, nu poți să-i explici unele lucruri prin videoconferință cum ai putea când ai o tablă în fața ta. Dar cred că cei care au nevoie să se pregătească pentru examene și nu au alte surse pot să învețe și online”, a amintit Selly. 

Jocurile online în exces, strică

Singura metodă de socializare în această perioadă sunt jocurile online. „Da, absolut. Am crescut cu jocuri video. Sunt o unealtă de socializare, desigur, tot ce e în exces strică.

Dar în zilele astea cred că cu toții realizăm cât de vital este acest contact uman cu care ne obișnuisem și acum când nu il mai avem realizăm cât de singuri putem să ne simțim când nu mai avem oameni lângă noi. Putem să tragem și niște învățăminte din toată tragedia în care ne aflăm acum”, a mai spus vloggerul Selly. Selly a mai spus că în această perioadă trebuie să evităm stigmatizarea, discriminarea unor categorii sociale și, în schimb, să căutăm soluții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×