Dosar penal pentru un buzoian acuzat de instigare publică! Bărbatul a scris că a crescut fenomenul infracţional în contextul pandemiei de coronavirus, făcând şi referiri discriminatorii

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 16:01
Dosar penal pentru un buzoian acuzat de instigare publică! Bărbatul a scris că a crescut fenomenul infracţional în contextul pandemiei de coronavirus, făcând şi referiri discriminatorii GALERIE FOTO
Polițiștii au contrazis cele scrise de buzoian. Sursa foto - hepta.ro

Dosar penal pentru un buzoian acuzat de instigare publică! Bărbatul a scris pe o rețea de socializare că, într-un cartier din orașul lui, a crescut fenomenul infracţional în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta nu a ezitat și a făcut și câteva referiri discriminatorii.

Dosar penal pentru un buzoian acuzat de instigare publică!

Bărbatul este acuzat acum de instigare publică, poliţiştii afirmând că cele semnalate în postare nu se confirmă. Totul a început după ce buzoianul a scris pe Facebook un mesaj prin care a dat de înțeles că, în cartierul Broşteni, persoanele care merg la cumpărături sunt atacate şi li se iau sacoşele cu cumpărături sau banii.

”Şmecherii mor de foame şi au trcut la ce ştiu ei mai bine. Jandarmeria, aloo, la Broşteni nu se aplică legea?”, a scris bărbatul pe Facebook.

Bărbatul a scris că a crescut fenomenul infracţional în contextul pandemiei de coronavirus, făcând şi referiri discriminatorii

Poliţiştii nu au stat prea mult timp pe gânduri și s-au apucat de făcut verificări. Totuși, aceștia au ajuns la concluzia că mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat.

”A fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de instigare publică. Prin mesajul publicat, utilizatorul susţinea că, în contextul actual al pandemiei, fenomenul infracţional în plan local ar fi înregistrat o creştere semnificativă.

Mesajul făcea inclusiv trimiteri de conotaţie discriminatorie pe bază de rasă sau etnicitate. Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că, în urma verificărilor întreprinse de poliţişti, aspectele sesizate nu s-au confirma”, a anunţat IPJ Buzău.

Mai mult de atât, poliţiştii buzoieni anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 1.380 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura autoizolării.

Au fost aplicate nu mai puțin de 56 de sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Nu e singura faptă constatată de oamenii legii care au descoperit și nerespectarea prevederilor legate de circulaţia cetăţenilor în grupuri mai mari de 3 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.

Nnerespectarea reglementărilor care privesc restricţiile de circulaţie în intervalul 22.00-06.00 a fost o altă abatere a buzoienilor. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a depăștit 75.000 lei. Trebuie specificat că Prefectura Buzău, a transmis că la data de 24 martie, în judeţ se află în carantină 69 de persoane. Pentru alte 2.770 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×