Lecții video pentru învățământul primar, gimnazial și liceal! Cursurile sunt postate pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar București

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 18:32
Lecții video pentru învățământul primar, gimnazial și liceal! Cursurile sunt postate pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar București GALERIE FOTO
Elevii au parte de cursuri online. Sursa foto - hepta.ro

Lecții video pentru învățământul primar, gimnazial și liceal! Aceasta este noutatea pe care au transmis-o cei de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Totul se întâmplă începând cu săptămâna viitoare, chiar din prima zi.

Lecții video pentru învățământul primar, gimnazial și liceal!

“De luni, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va transmite pe pagina de Facebook lecții susținute de inspectorii școlari de specialitate, de profesori (…)

(…)de reprezentanți ai Crucii Roșii și de psihologi, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, ceilalți decât cei din anii terminali pentru care există Teleșcoala la TVR”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar adjunct Maria Manea.

Cursurile sunt postate pe pagina de facebook a Inspectoratului Școlar București

Mai mult de atât, oficial a explicat pentru sursa citată că “încercăm să înregistrăm lecții și pentru învățământul primar, pentru care încă nu există resurse video.

Ni s-a părut o idee bună să facem și apel la psihologi care să le vorbească copiilor și părinților despre cum să-și gestioneze emoțiile în această perioadă, pornind de la inițiativa din Timiș”.

De altfel, Inspectorul școlar a anunțat lansarea lecțiilor și printr-un mesaj video. “Vor fi lecții cu durata de 50 de minute, în fiecare zi, la materiile Limba română, Matematică, Geografie, Istorie, Chimie, Biologie, Fizică, Franceză și Engleză“, a declarat Manea, pentru Edupedu.ro.

”Prima lecție înregistrată va fi la matematică pentru clasa a VII-a. Între orele 12:00 și 15:00 se înregistrează lecțiile și le vom încărca pe pagina de Facebook în a doua jumătate a zilei”, a mai adăugat Maria Manea.

Între timp Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a transmis și ea că există posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor să fie prelungită în contextul crizei declanşate de coronavirus.

“Am precizat că există posibilitatea prelungirii a suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice şi în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situaţie”, a afirmat Anisie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×