Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism de la o grădiniță din București: „O încălcare gravă a Legii Educației”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 18:52
Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism de la o grădiniță din București: „O încălcare gravă a Legii Educației” GALERIE FOTO
Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism de la o grădiniță din București

Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism de la o grădiniță din Capitală, despre care o mătușă a scris pe Facebook că a fost ascunsă singură într-o clasă de către educatoare, în timpul unei inspecții.

„Inspectoratul Școlar s-a autosesizat dat fiind că vorbim despre o încălcare gravă a Legii Educației. Nu este niciun motiv plauzibil pentru care directoarea și educatoarea să o fi ascuns pe fetiță. Din contră, orice cadru didactic care integrează copiii cu dizabilități este văzut foarte bine de inspectori”, a declarat Marian Banu, reprezentantul Inspectoratului Școlar din București, pentru Libertatea. Instituția pe care o reprezintă va cere grădiniței să consituie o comisie care să analizeze situația, iar rezultatele vor fi trimise la Inspectoratul Școlar.

Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism de la o grădiniță din București

În cazul în care raportul nu va stabili cum s-au întâmplat lucrurile în cazul fetiței cu autism de la grădinița din București, Inspectoratul Școlar va declanșa propria anchetă. „Este prea devreme să vorbim de cum vor răspunde cele două persoane în cauză. Cert este că pentru acestea vor exista consecințe”, a mai spus Marian Banu.

Incidentul s-a petrecut la o grădiniță din Sectorul 1
Incidentul s-a petrecut la o grădiniță din Sectorul 1

„Avem suspiciuni că s-a încălcat dreptul la educație în condiții egale, cât și dreptul la demnitate. Din acest motiv vom chema la audieri pe reprezentanții instituției de învățământ, Inspectoratului Școlar, cât și pe părinți”, este punctul de vedere oferit de Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Reacțiile au venit după ce o femeie a scris pe Facebook că nepoata ei în vârstă de 5 ani, care suferă de autism, a fost ascunsă de educatoare într-o clasă, în timpul unei inspecții. Femeia a șters postarea ulterior și a revenit cu un alt mesaj: „Ca urmare a postării anterioare a surorii mele revin cu informații în ceea ce privește situația creată la Grădinița nr. 42. În urma discuțiilor avute cu doamna director și doamna educatoare am concluzionat că a fost o reacție exagerată a mea, ca părinte, în urma unei comunicări insuficiente. Copilul a fost înscris în urmă cu doi ani și a frecventat grădiniță 42. În această perioadă colaborarea cu personalul grădiniței a fost una armonioasă, fiind sprijinită permanent de director și educatoare în procesul de adaptare și educare al copilului.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×