Școli închise în Iași din cauza gripei! Unitățile în cauză nu țin cursuri

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/01/2019, 15:04
Școli închise în Iași din cauza gripei! Unitățile în cauză nu țin cursuri
Trei școli se închid din cauza gripei, în Iași!

Trei școli din Iași au anunțat nefuncționalitate! Suspendarea cursurilor va fi din cauza gripei care a curprins întreaga țară. Virusul gripal pare că nu vrea să părăsească România. Numărul îngrijorător de mare al copiilor cu gripă sau cu viroză respiratorie a făcut ca cele 3 instituții să întrerupă orele.

Acestea sunt: Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”, Școala Gimnazială “Gh. Ion Bratianu” și Școala Gimnaziala “Stefan Bărsănescu”. „Nu sunt școli închise în județul Sibiu. Există clase la care cursurile au fost suspendate, din cauza numărului mare de elevi care au viroze. Este o clasă pregătitoare la Școala Gimnazială Hermann Oberth din Mediaș, o clasă pregătitoare la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu și o grupă de grădiniță la Elefănțelul Curios din Sibiu”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu.

Trei școli din Iași suspendă cursurile din cauza gripei!

Decizia întreruperii orelor elevilor a venit din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. ”Se suspendă activitatea nu numai pentru clase, ci și pentru școli. Așa s-a hotărât în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, deoarece Inspectoratul Școlar are un regulament de organizare și funcționare în care spune că nu poți să suspenzi numai clasa, ci suspenzi activitatea școlii”, a declarat Liviu Stafie, director executiv DSP Iași.

Școli închise în Iași, din cauza gripei!
Școli închise în Iași, din cauza gripei!

Situația în București în cursul zilelor de joi și vineri sună cam la fel. 14 școli și grăndinițe din Capirtală au cursurile suspendate joi și vineri tot din cauza virului gripal și a virozelor respiratori, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marina Manea. „Am primit acum 2 ore, din partea Direcţiei de Sănătate Publică, o listă cu unităţile de învăţământ pentru care au făcut recomandarea de suspendare a orelor. În baza acestei recomandări, Inspectoratul General a luat cunoştinţă de unităţile de învăţământ menţionate. Prin urmare, şi noi propunem suspendarea activităţii, cărora le vom da curs imediat”, a declarat sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×