Vladimir Putin, reacție amenințătoare pentru România și țările din UE: „Rusia nu va lăsa fără răspuns acţiunile inamicale”

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 15:59
Vladimir Putin, reacție amenințătoare pentru România și țările din UE: „Rusia nu va lăsa fără răspuns acţiunile inamicale”
Ce avere are Vladimir Putin! Rușii au dezvăluit suma neoficială.

Regimul Putin reacționează extrem de dur după ce Uniunea Europeană a impus Rusiei un nou set de sancțiuni pentru incidentul produs în noiembrie 2018, în Marea Azov. Măsurile decise, vineri, de oficialii de la Bruxelles nu vor rămâne fără răspuns, a anunțat Ministerul de Externe de la Moscova, sâmbătă dimineață.

Vladimir Putin, reacție amenințătoare pentru România și țările din UE. Ce reclamă Moscova

„Pe 15 martie, Consiliul UE a adoptat măsuri restrictive unilaterale vizând cetăţeni ruşi. Pretextul includerii compatrioţilor noştri pe lista sancţiunilor nelegitime a UE este marcat de ipocrizie şi cinism. Sunt vizaţi angajaţi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră din Rusia care îşi îndeplinesc în mod curajos sarcinile de a proteja graniţele de stat”, a transmis Ministerul de Externe, într-un comunicat.

„Acuzaţiile Uniunii Europene că Rusia a încălcat legislaţia internaţională şi a folosit fără motiv forţa sunt absolut neadevărate”, a mai comunicat diplomație rusă. Rușii sunt nemulțumiți de faptul că UE a adăugat pe lista celor vizați de sancțiuni încă opt oficiali de rang înalt de la Moscova din domeniul securității.

Vladimir Putin, reacție amenințătoare pentru România și țările din UE. Ce reclamă Moscova
Vladimir Putin, reacție amenințătoare pentru România și țările din UE. Ce reclamă Moscova și ce amenințare voalată transmite.

Mesaj pentru statele europene

„Partea rusă nu va lăsa fără răspuns această acțiune neprietenoasă a Uniunii Europene”, se mai spune în comunicatul Ministerului de Externe al Federației Ruse, semn că președintele Vadimir Putin este extrem de nemulțumit de poziția Bruxelles-ului.

În noiembrie 2018, Rusia a deschis focul şi a confiscat trei nave militare ucrainene, despre care a spus că au intrat ilegal în apele sale teritoriale. Incidentul a tensionat relațiile bilaterale, dar și pe cele dintre regimul Putin și Uniunea Europeană, care s-a solidarizat cu Ucraina.  Pe de altă parte, în SUA, Departamentul Trezoreriei a anunţat măsuri împotriva a patru membri ai Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) implicaţi în incidentul maritim ruso-ucrainean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×