Ce spune Vladimir Putin despre un război nuclear: avertisment

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 16:30
Ce spune Vladimir Putin despre un război nuclear: avertisment GALERIE FOTO
Ce spune Vladimir Putin despre un război nuclear: avertisment

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a tras un semnal de alarmă astăzi în legătură cu posibiliatea izbucnirii unui război nuclear. Liderul de la Kremlin a lansat avertismentul în cadrul unei conferințe de presă în timpul căreia a spus că în lume există o tendință crescândă de a subestima această amenințare abominabilă.

“Această tendinţă are loc şi este chiar din ce în ce mai mare. Constatăm în prezent o prăbuşire a sistemului internaţional de control al armelor”, a declarat Putin jurnaliştilor la Moscova, potrivit Agerpres.

Avertismentul lui Vladimir Putin despre un război nuclear

În vârstă de 66 de ani, președintele rus a spus că războiul nuclear “poate duce la moartea întregii civilizaţii şi posibil chiar a întregii planete”. În conferința de presă anuală, Vladimir Putin a mai subliniat faptul că pericolul unui război mondial este “într-un fel ascuns, estompat. El pare imposibil sau nu atât de important”.

Mâine, 21 decembrie, a liderul de la Kremlin va susține a paisprezecea conferinţă de presă cu ziarişti din întreaga Rusie, dar şi din alte state de pe mapamond. Principala temă de interes este situaţia internaţională şi tensiunile cu Occidentul.

Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri oficiale

Putin, despre scutul de la Deveselu și SUA: “Ar putea duce la sfârşitul civilizaţiei”

În timpul declarațiilor făcute recent, Vladimir Putina punctat și necesitatea menţinerii unei balanţe de forţe între Rusia şi SUA. Președintele rus şi-a exprimat îngrijorarea privind instalarea de scuturi anti-rachetă americane, precum cel de la Deveselu.

“Am spus în repetate rânduri – nu considerăm că acestea sunt sisteme defensive. Fac parte din potenţialul nuclear strategic al SUA”, a declarat Vladimir Putin, titrează stirileprotv.ro.

Vladimir Putin a lăsat să se înțeleagă faptul că sisteme asemenea celui de la Deveselu ar putea fi utilizate pentru lansarea de rachete nucleare asupra Rusiei.

Principalele teme anunţate oficial pentru conferința de mâine sunt: situaţia globală, relațiile dintre Kremlin şi Casa Albă, conflictele regionale şi economia Rusiei

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×