Viscolul dă bătăi de cap pe Otopeni! Trafic aerian cu întârzieri și posibile curse anulate în România din cauza ninsorii

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 10:15
Viscolul dă bătăi de cap pe Otopeni! Trafic aerian cu întârzieri și posibile curse anulate în România din cauza ninsorii GALERIE FOTO
Viscolul dă bătăi de cap pe Otopeni! Trafic aerian cu întârzieri

Vremea rea din România întârzie traficul aerian de pe Otopeni, unde este foarte posibil să avem parte chiar şi de curse anulate. Ţara noastră a fost lovită de un cod portocaliu de ninsori iar zăpada a încetat să cadă abia spre dimineaţă.

Ploua cu gheaţă la această oră şi traficul aerian este îngreunat în continuare. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a emis o informare prin care s-au anunțat întârzieri de 30 de minute pentru ziua de sâmbătă dimineaţă, însă până la ora 7:00 nicio cursă nu fusese anulată:

Viscolul dă bătăi de cap pe Otopeni! Trafic aerian cu întârzieri

“Operarea se desfăşoară normal, dar în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri de până la 30 de minute, punctual şi mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul noptii şi se intervine în continuare pentru deszăpezire la piste, platforme şi căi de rulare”, susţin reprezentanţii CNAB.

Aşa arată acum pistele de pe Aeroportul Otopeni
Aşa arată acum pistele de pe Aeroportul Otopeni

E cod  portocaliu de viscol

ANM a emis încă de vineri după amiază o avertizare de viscol, semnalată cu cod portocaliu: „Se vor cumula cantități importante de apă, în mod deosebit în regiunile vestice și sud vestice, în Timiș, Caraș-Severin și în zona montană a Olteniei”, a declarat meteorologul Alina Şerban.

În acelaşi timp, este cod galben de vreme severă în judeţele Călăraşi, Olt, Vâlcea, Banat, Moldova, Muntenia şi Transilvania. Codul portocaliu este valabil de sâmbătă, 15 decembrie, ora 23:00, şi până diminică, 16 decembrie, ora 18:00. Sunt afectate zonele Argeş, Caraş – Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

„În intervalul menţionat va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou va fi depus semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h”, se arată în anunţul ANM.

Este foarte posibil ca avertizarea meteorologilor să ajungă să fie preingită. Rămâne de văzut în ce măsură va evolua vremea în orele imediat următoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×