Virusul West Nile a ucis un bărbat din Oradea!

Ana Chivu   
în Poze haioase
24/09/2018, 10:42
Virusul West Nile a ucis un bărbat din Oradea! GALERIE FOTO
Virusul care se transmite prin țânțari a ucis un bărbat de 70 de ani din Oradea

Un bărbat din Bihor a murit din cauza virusului West Nile, iar alți doi sunt suspectați că au intrat în contact cu acesta. Virusul de temut i-a fost mortal bărbatului în vârstă de 70 de ani. Victima care a decedat a fost internată în spital chiar la începutul săptămânii în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean din Oradea.

Din păcate, medicii n-au putut să-i salveze viața. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Bihor, dr. Dorel Tirt, a declarat că bătrânul avea și alte probleme de sănătate.

Virusul West Nile a făcut prima victimă

Virusul de temut a înregistrat în România peste 215 cazuri. Acestea s-au manifestat cu meningite și meningo-enfacelite. 25 dintre pacienții care au prezentat co-morbiditați au decedat, potrivit Ministetului Sănătății. Victima de 70 de ani din Bihor suferea și de alte boli, iar virusul nu a fost prima cauză a morții. „Decesul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, 19 septembrie, şi nu neapărat din cauza West Nile”, a declarat Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Bihor.

„În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: 5 în Bucureşti, 3 în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava”, arată datele Ministerului Sănătății.

 Mediul favorabil țânțarilor care transmit acest virus este cel cu ploi, când oamenii nu mai dau importanță soluțiilor destinate pielii care i-ar putea facă să plece
Mediul favorabil țânțarilor care transmit acest virus este cel cu ploi, când oamenii nu mai dau importanță soluțiilor destinate pielii care i-ar putea facă să plece

Cei doi oameni  care sunt  suspecți că ar putea  deține virusul West Nile, așteaptă rezultatele analizelor de laborator. Purtătorii de virusul mortal au făcut transferul de acesta prin intermediul mai multor specii de țânțari. Perioadele ploiase sunt unele din cele mai favorabile condiții care duc la infestarea oamenilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×