Viorica Dăncilă, vizită în Ferentari! Premierul demis a mers la două obiective sociale

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 16:37
Viorica Dăncilă, vizită în Ferentari! Premierul demis a mers la două obiective sociale
Viorica Dăncilă a ajuns într-un cartier rău famat al capitalei. Sursa foto - facebook

Aflată în plină campanie electorală, Viorica Dăncilă a mers în vizită în cartierul Ferentari! Candidatul PSD la alegerile prezidențiale a ajuns într-un loc al capitalei rău famat. Premierul Dăncilă va vizita două obiective sociale construite de primăria Sectorului 5, în cadrul unui plan mai amplu de regenerare urbană adresat celui mai sărac cartier din Capitală. Cele două obiective au fost inaugurate în luna mai a acestui an.

Viorica Dăncilă, vizită în Ferentari!

Totul a avut loc în cadrul Programului „Viața curată” pus în scenă de primarul Daniel Florea. Mai exact, cele două obiective sunt baia publică și spălătoria socială din Piața Ferentari. Acestea contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai în comunitățile defavorizate din zonă. De asemenea, previn discriminării copiilor în școli și grădinițe, pe motiv de igienă precară, și sprijină femeile din comunitățile sărace, cărora, cel mai adesea, le revine rolul de a se îngriji de hainele membrilor de familie.

La baia publică apelează un număr de circa 4500 de persoane pe lună, iar serviciile spălătoriei sunt utilizate de circa 2000 de persoane, care nu au apă curentă în locuință și pot beneficia de un tarif social, accesibil și celor cu venituri reduse. Nu a fost singurul obiectiv pe lista zilei pentru Viorica Dăncilă. Premierul demis a asistat și la slujba de la Patriarhie cu ocazia Sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitor al Bucureştiului.

Premierul demis a mers la două obiective sociale

Viorica Dăncilă a venit împreună cu soţul său şi cu secretarul general al PSD Mihai Fifor. Șefa social democraților a ajuns mai târziu și a fost întâmpinată de doi preoţi. Tot în Ferentari, Dăncilă a participat în Parcul din cartier, la Festivalul tradițiilor de Sf. Dumitru Basarabov. De altfel, Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” a invitat bucureștenii la un Festival folcloric, susținut de elevii din sectorul 5.

Alături de copii sunt și de artiști renumiți:Irina Loghin, Mariana Constantin, Mariana Stan,Claudia Ghițulescu, Daniel Trifu. Seara, vor cânta Ionel Tudorache și taraful său, iar dirijorul spectacolului este Dorel Zamfir.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×