Scenariul care uimeşte lumea politică! Viorica Dăncilă poate rămâne premier până în 2020

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 10:19
Scenariul care uimeşte lumea politică! Viorica Dăncilă poate rămâne premier până în 2020
Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier până în anul 2020. Sursa foto: g4media.ro

Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier până în anul 2020, asta dacă dacă guvernul Orban nu va reuși să îi convingă pe parlamentari la vot. Este unul dintre scenariile cele mai plauzibile în contextul electoral din ultima vreme, cu toate că PNL susține că a convins deja foarte mulți parlamentari. Dacă inițial liberalii se bazau inclusiv pe voturile celor de la Pro România, lucrurile s-au schimbat, căci Victor Ponta s-a sucit și a anunțat că nu mai girează pentru cabinetul liderului PNL.

Viorica Dăncilă, premier până după Anul Nou?

Așadar, dacă pesediștii vor boicota votul de învestitură al guvernului Orban, prin lipsa cvorumului, s-ar putea ca procesul să se repete de mai multe ori. De asemenea, fără Pro România și PSD, PNL nu are cum să treacă de Parlament. În acest context, Dăncilă va asigura interimatul până după alegeri. Dacă nici la începutul lunii decembrie, imediat după al doilea tur al prezidențialelor nu se va ajunge la un consens politic, chiar dacă Iohannis îl va propune din nou pe Orban, Dăncilă are toate șansele să fie prim-ministru până după Anul Nou.

În cazul în care anul viitor Ludovic Orban sau cealaltă variantă propusă de Klaus Iohannis va pica pentru a doua oară la votul din Parlament se vor declanșa alegeri anticipate, iar perioada în care acestea ar putea fi organizate ar fi în primăvară. Conform planului de acum anunțat de Ludovic Orban, șefului PNL i-ar lipsi cel puțin 10 voturi pentru a ajunge cu drepturi depline la Palatul Victoria.

PNL promite că nu reduce pensiile și salariile

Guvernul PNL a prezentat săptămâna aceasta programul cu care vrea să guverneze România, iar printre asigurările pe care le dau liberalii se numără și aceea că nu vor impune măsuri de austeritate, iar plata salariilor și a pensiilor nu vor fi afectate, deci vor fi menținute majorările pe care le-a făcut PSD.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×