Ludovic Orban avertizează: “Există riscul să nu se poată plăti salariile”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 17:21
Ludovic Orban avertizează: “Există riscul să nu se poată plăti salariile” GALERIE FOTO
Ludovic Orban spune că există riscul să nu se poată plăti salariile. Sursa foto: psnews.ro

Premierul desemnat Ludovic Orban a spus că România are nevoie urgentă de guvern, deoarece există riscul să nu se mai poată plăti salariile! În plus, liberalul a mai spus că România poate pierde bani europeni, tot din cauza lipsei unui guvern.

Ludovic Orban spune că este nevoie urgentă de Guvern, deoarece există riscul să nu se poată plăti salariile

Ludovic Orban a spus că programul de guvernare, cât și lista cu miniștrii Guvernului PNL au fost finalizate și chiar au și fost depuse la președinții celor două camere ale Parlamentului.

”În conformitate cu prevederile Constituției, în urma deciziei președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna în calitate de prim-ministru, în vederea formării Guvernului, în termenul constituțional am depus lista Guvernului și programul de Guvernare la președinții celor 2 Camere”.

Ludovic Orban spune că există riscul să nu se poată plăti salariile
Ludovic Orban spune că există riscul să nu se poată plăti salariile. Sursa foto: newsweek.ro

Guvernul PNL va avea și miniștri din afara partidului

”România are nevoie de un Guvern legitim, cu deplină capacitate de exercițiu a prerogativelor sale. PNL, așa cum i-a anunțat pe români, și-a asumat răspunderea formării Guvernului și, după reușita moțiunii, a dat României o formulă de Guvernare care urmează procedurile de învestire în cele două camere ala Parlamentului”.

Ludovic Orban a spus că din Guvern vor face parte nu doar membri PNL, ci și experți din afara partidului. ”Lista de miniștri este votată de Biroul Politic al PNL, este rodul unei selecții riguroase atât între membrii PNL, cât și, în anumite domenii, între experți din afara Partidului Liberal. Astfel, pe lista Guvernului se regăsesc din afara PNL ministrul Fondurilor Europene, ministrul Afacerilor Externe și ministrul Apărării”.

”În momentul de față, sunt instituții publice şi autorităţi locale care nu au resurse financiare pentru a încheia anul. Există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizații pentru persoanele cu dizabilități, salarii ale asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi… Există riscul ca autorităţi locale să nu mai aibe resursele financiare să asigure căldura în şcoli, iluminatul public în localităţile pe care le conduc. Este o nevoie de o rectificare bugetară care să asigure resursele financiare către toate instituţiile publice din România şi către toate autorităţile locale”, a mai declarat Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×