Se schimbă legea după ce un pădurar a fost ucis în Maramureș! Personalul silvic va avea arme letale și primește cinci salarii când iese la pensie

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 16:57
Se schimbă legea după ce un pădurar a fost ucis în Maramureș! Personalul silvic va avea arme letale și primește cinci salarii când iese la pensie GALERIE FOTO
Camera Deputaților vrea să schimbe legea pentru pădurari. Sursa foto - facebook

Se schimbă legea după ce un pădurar a fost ucis în Maramureș!  Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor nu a mai ezitat și a decis ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal. Totul vine ca reacție la crima care s-a petrecut în Maramureş, acolo unde un pădurar a fost ucis de hoţii de lemne. De altfel, au existat mai multe amendamente care s-au adus proiectului inițial.

Se schimbă legea după ce un pădurar a fost ucis în Maramureș!

Astfel, una dintre modificări prevede că „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”.

Nu se termină aici modificările – un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Acum, proiectul trebuie să fie votat de plenul Camerei Deputaţilor, care are calitate de for decizional. Vă readucemi aminte că Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost împușcat mortal, săptămâna trecută.

Se schimbă legea după ce un pădurar a fost ucis în Maramureș! Pădurar
Pădurarii pot avea arme letale dacă se aprobă proiectul. Sursa foto – facebook

Personalul silvic va avea arme letale și primește cinci salarii când iese la pensie

Acesta încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori. Bărbatul de 30 de ani era căsătorit și avea trei copii. Deși principalii suspecți în cazul său au fost audiați de anchetatori, aceștia nu au fost puși sub acuzare. Oamenii din sat susțin că unul dintre aceștia ar fi finul judecătoarea din Târgu Lăpuș, iar toți cei trei ar fi angajații unei firme care își desfășoară activitatea ilegal și beneficiază de protecție politică.

Cei trei bărbați le-au spus anchetatorilor o poveste asemănătoare. Cei trei susțin că pădurarul s-ar fi împușcat din greșeala cu propria armă. De asemenea, cazul morții lui Liviu Pop ridică suspiciuni, după ce autoritățile nu au anunțat numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare și nici al suspecților.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×