Viorica Dăncilă, ultima declarație în calitatea de premier: „Este o zi neagră pentru democrație! Nu plec capul în fața dictatorului Iohannis!”

Viorica Dăncilă, ultima declarație în calitatea de premier: „Este o zi neagră pentru democrație! Nu plec capul în fața dictatorului Iohannis!”
Viorica Dăncilă, ultimul discurs ca premier *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a fost oficial înlocuită de Ludovic Orban, după votul de învestire acordat de Parlamentul României pentru președintele PNL. Orban a fost votat de 240 de parlamentari, iar Dăncilă a anunțat deja  că „trădătorii” din PSD vor fi dați afară din partid. De asemenea, liderul social-democraților a spus că principalul „vinovat” pentru această înfrângere a sa este „președintele-dictator” Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă, ultima declarație în calitatea de premier

Viorica Dăncilă s-a arătat extrem de dezamăgită de votul de astăzi din Parlament: „Am văzut azi în Parlamentul României încununarea tuturor manevrelor făcute de Klaus Iohannis. Astăzi este o zi neagră pentru democrație, ziua în care președintele Iohannis a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria. Vorbim inclusiv de oameni propuși la ministere cheie care au fost respinși la audierile din comisiile de specialitate. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul candidatului agresiv la președinție. Avem un președinte anti-democrație și anti-constituție care lucrează împotriva românilor. Singurul lucru pe care îl repetă Iohannis este „să dispară PSD”. Să dispară și pensionarii, și bolnavii și angajații la stat? Să dispară și agricultorii, de vreți să dispară subvențiile și irigațiile?”

Fostul premier a anunțat că cei care au votat acest guvern vor fi excluși din PSD: „Veniți cu aceleași măsuri crude, tăieri și concedieri și le ascundeți în spatele unor cuvinte vagi. Oamenii vă văd și vă vor face să plătiți la vot. De astăzi PSD intră oficial în opoziție și ne vom asuma cu responsabilitate tot ce presupune acest rol. Toți cei care au participat la acest vot au fost excluși din PSD.”

Viorica Dăncilă, mesaj apocaliptic după numirea guvernului Ludovic Orban

Fostul premier a dat un mesaj foarte dur la adresa guvernului Ludovic Orban: „Vom lupta cu acest guvern-ghilotină, cel mai vulnerabil executiv de după 1989, slab și expus corupției. Românii nu vor să se trezească pe drumuri, fără bani de mâncare și medicamente. Singura preocupare pe care au avut-o a fost să dea jos guvernul PSD care a crescut pensiile și salariile, care a realizat peste 16.000 de proiecte de investiții”.

Dăncilă crede că scopul noului guvern va fi să asigure un nou mandat pentru Klaus Iohannis: „Scopul acestui nou executiv este de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna. Eu nu vreau ca românii să plece în fața nimănui, să piardă tot ce au agonisit, așa cum s-a întâmplat în timpul guvernării PDL. Nu abandonez aceastăă luptă și nu plec capul în fața acestui președinte-dictator care a vrut să confiște puterea!”

Viorica Dăncilă a fost numită premier în luna februarie din 2018, după ce Mihai Tudose și-a dat demisia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×