Viorica Dăncilă se consideră jignită de Klaus Iohannis! Expresia care a deranjat

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 20:07
Viorica Dăncilă se consideră jignită de Klaus Iohannis! Expresia care a deranjat GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă se consideră jignită de preşedintele României, Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă a ieşit din Şedinţa de Guvern în care s-a adoptat OUG privind Codurile Penale şi a avut un mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis. Premierul s-a declarat jingit de expresia folosită de primul om în stat, una ce nu ar trebui să fie spusă niciunei femei, în opinia Vioricăi Dăncilă:  “femeia aceasta sau nu cunoaşte funcţionarea statului”, pe care a văzut-o ca pe un atac.

“Aceste lucruri nu fac decât să adâncească groapa, să adâncească falia dintre instituţia prezidenţială şi primul ministru şi cred că este ceea ce ne trebuie cel mai puţin în această perioadă.

Viorica Dăncilă se consideră jignită de Klaus Iohannis

Dacă domnul preşedinte va avea disponibilitatea, dacă va dori să discutăm despre aceste două numiri, aşa cum am procedat de fiecare dată, voi avea toată deschiderea de a purta această discuţie. Dacă nu, nu avem decât o alternativă, aceea de a aştepta hotărârea Curţii Constituţionale, pentru că am văzut că domnul preşedinte nu vrea să facă nicio nominalizare până la decizia Curţii Constituţionale.

Legat de acest lucru, m-a uimit foarte mult şi cred că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, declaraţiile domnului preşedinte care pornind de la aceste nominalizări, care sunt atributul primului-ministru, a venit cu acele acuzaţii şi cu acele jigniri, să spun, care cred nu trebuie făcute nu numai de preşedintele României, dar cred că de nimeni şi împotriva nu numai a unei femei prim-ministru, ci împotriva oricărei femei. Deci această atitudine mi se pare o atitudine care nu trebuie să o aibă preşedintele României.”

Viorica Dăncilă alături de Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă alături de Klaus Iohannis

„Aceste lucruri nu fac decât să adâncească groapa, să adâncească falia dintre instituţia prezidenţială şi primul ministru şi cred că este ceea ce ne trebuie cel mai puţin în această perioadă în care miniştrii au început să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×