BREAKING NEWS. Guvernul dă OUG pentru Codurile Penale! Ce a declarat Viorica Dăncilă

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Instant Articles
10/12/2018, 17:34
BREAKING NEWS. Guvernul dă OUG pentru Codurile Penale! Ce a declarat Viorica Dăncilă GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă vorbeşte despre Ordonanţa de urgenţă

Viorica Dăncilă a vorbit după şedinţa de Guvern. Premierul României a oferit detalii despre Ordonanţa de Urgenţă pentru Codurile Penale, care a fost acordată după ce s-a votat în unanimitate.

Ordonanţa se va da pe articolele constituţionale, fiind excluse cele 31 de articole din Codul Penalt şi cele 64 de articole din Codul de Procedură Penală pe care CCR le-a declarat ca fiind neconstituţionale.  „A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG. Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la Curtea Constituţională, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

Guvernul dă OUG pentru Codurile Penale! Ce a declarat Viorica Dăncilă

„Am acordat mai multe puncte aflate pe ordinea de zi. Am vorbit despre numirea peședinților de organizații. S-a forbit despre reorganizare. Am discutat despre programul de guvernare, o să vin cu o evidență a programului de guvernare. S-a hotărât ca articolele declarate constituționale să fie promulgate prin Ordonanță de Urgență. Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, s-a legiferat mult. Termenul a fost cu mult depășit. Articolele declarate neconstituționale se vor întoarce în Parlament. Nu am vorbit de termen”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă iese dintr-o şedinţă
Viorica Dăncilă iese dintr-o şedinţă

Conform celor spuse de premierul României, nu a fost stabilit un termen până la care să fie dată această ordonanţă de urgenţă. Mai mult, Viorica Dăncilă a firmat şi că articolele care au fost declarate neconstituţionale vor rămâne în dezbatere în Parlament.

Ordonanţă de Urgenţă va grăbi astfel adoptarea noului Cod Penal a celui de Procedură Penală, după cum a fost modificat de Comisa lui Florin Iordache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×