Viorica Dăncilă nu se lasă! Fostul lider PSD a anunţat că va candida pentru o funcţie importantă

Viorica Dăncilă nu se lasă! Fostul lider PSD a anunţat că va candida pentru o funcţie importantă
Viorica Dăncilă vrea să conducă Organizația de Femei din PSD. Sursa foto: capital.ro

Chiar dacă a pierdut alegerile prezidențiale și a renunțat la conducerea Partidului Social Democrat după numai cinci luni, Viorica Dăncilă are de  gând să-și păstreze statutul de lider al formațiunii politice. În acest sens, fostul premier și-a anunțat cadidatura pentru postul de șefă a Organizației de Femei la Congresul din februarie.

Viorica Dăncilă vrea să conducă Organizația de Femei din PSD

Voi rămâne alături de PSD, voi fi foarte implicată în programul PSD și voi fi alături de noua conducere. Am preluat conducerea interimară a organizației de femei. Nu o să mai candidez la șefia PSD, o să candidez pentru șefia Organizației de Femei”, a declarat Dăncilă la România TV, iar inițiativa sa are mari șanse de reușită, mai ales că inclusiv Marcel Ciolacu, cel care asigură interimatul după demisia fostului lider, a anunțat că aceasta va rămâne în structura de conducere a partidului, „ca președinte la doamne”.

Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau – cum se aştepta ca până acum – să pice capete. De fapt şi de drept, nu a picat niciun cap azi şi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne. Acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte”, a transmis Ciolacu, la scurt finalul ședinței Comitetului Executiv de după alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă anunță dezastrul pentru România

În altă ordine de idei, Viorica Dăncilă nu a putut rata ocazia de a lansa un nou atac dur la adresa Guvernului Orban, pe care îl acuză că va duce țara în colaps economic. În susținerea afirmațiilor sale, fostul premier amintește de cele peste 8 miliarde de lei, bani pe care liberalii i-au împrumutat într-un timp relativ scurt, la o dobândă uriașă.

PNL schimbă oamenii, e politica lor. Au adus numai îngrijorări, am văzut un guvern care numai se împrumută. A împrumutat peste 8 miliarde, dublu față de cum ne împrumutam noi, la dobânzi care au depășit 12 puncte procentuale baza de împrumut. E un guvern care îngroapă România în datorii. Trebuie să se mai împrumute încă 18 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul de 4,5%. Declarațiile iresponsabile ale ministrului de Finanțe au făcut ca leul să se prăbușească, iar BNR să piardă peste un miliard de euro. Eu nu m-am plâns de greaua moștenire, așa cum face PNL.

Împrumuturile PSD refinanțau datoria externă, creșteam pensiile, salariile, făceam investiții. Noi nu am luat în calcul nicio majorare fără să avem proiecția ca să facem acest lucru. În 2018, spuneau că nu avem bani de pensii, de salarii, că o să avem un deficit de peste 4%. Ne-am încadrat și ne încadram și în acest an. Specialiștii anunță că va fi activată procedura de deficit excesiv de către Comisia Europeană și va fi și mai greu.”, a avertizat Viorica Dăncilă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×