Viorica Dăncilă își dorește o discuție cu Klaus Iohannis despre numirile miniștrilor

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 17:07
Viorica Dăncilă își dorește o discuție cu Klaus Iohannis despre numirile miniștrilor
Viorica Dăncilă dorește o discuție cu Iohannis despre miniștri care nu și-au ocupat încă locul!

Viorica Dăncilă a declarat că dorește să discute cu președintele statului în privința numirilor ce au mai rămas în Guvern. Premierul României s-a referit la Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, car și la Mircea Drăghici, la Ministerul Transporturilor. De asemenea șeful Guvernului a precizat strict că își dorește într-un foarte scurt timp ca Guvernul său să fie complet.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că președintele nu este prea încântat de niciun fel de interacțiune cu premierul. „Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grija sa colaboram doar pe chestiuni europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă vrea o discuție cu Iohannis despre numirea miniștrii!

Premierul României a declarat la o întâlnire cu presa, informală, că vrea ca numirile celorlalți miniștrii să vină în curând. „Mi-aș dori să am Guvernul complet la 1 ianuarie, când preluăm președentia Consiliului UE, pentru ca cei doi miniștri să poată să își preia dosarele”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, premierul României
Viorica Dăncilă, premierul României

În acest context, președintele este așteptat să semneze decretele în privirea hotărârii revocării lui Paul Stănescu și Lucian Șova de la Dezvoltare, tocmai pentru că premierului i s-a dat dreptate din partea Curții Constituționale a României.

Klaus Iohannis, despre vizita Vioricăi Dăncilă în Israel

„Această vizită pe care o face premierul şi, se pare, şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel, are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel mandat acolo. A vorbit deci doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo. Aşa în vizită turistică poate să plece oricine oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se ştie mai mult. În ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret: s-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. Nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări. Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, a declarat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×