Viorica Dăncilă îl confirmă pe Marius Budăi și anunță că salariul minim va crește cu 100 lei

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 20:31
Viorica Dăncilă îl confirmă pe Marius Budăi și anunță că salariul minim va crește cu 100 lei GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă anunță majorarea salariului minim cu 100 de lei. Sursa foto: digi24.ro

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că salariul minim va fi majorat cu 100 de lei. Anunțul a venit chiar în timpul unei acțiuni de campanie electorală pe care a făcut-o Viorica Dăncilă la Botoșani. Președintele PSD Viorica Dăncilă se află în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă anunță majorarea salariului minim cu 100 de lei

Astfel, premierul demis Viorica Dăncilă confirmă anunțul făcut de ministrul Muncii, marius Budăi. Acesta spusese primul că intenționează lansarea în spațiul public a unui proiect de hotărâre de guvern pentru creșterea salarială. „Mă bucur că ai dat această veste, Marius Budăi, că vrem să majorăm salariul minim cu 100 de lei”, a spus Viorica Dăncilă, candidat la Președinția României, potrivit Mediafax.

Miercuri dimineaţă va fi pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind majorarea salariului minim pe economie cu 100 de lei, spusese Marius Budăi. În prezent, salariul minim brut este de 2080 lei.

Viorica Dăncilă anunță majorarea salariului minim cu 100 de lei
Viorica Dăncilă anunță majorarea salariului minim cu 100 de lei. Sursa foto: capital.ro

În prezent, salariul minim brut este 2080 de lei

Persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă într-un domeniu de activitate cu studii superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar. Potrivit programului de guvernare asumat de Viorica Dăncilă, ”salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Guvernul Dăncilă însă a fost demis prin moțiune de cenzură. Parlamentul a adoptat pe data de 10 octombrie moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate (în total au fost 245 de voturi). Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când premierul desemnat Ludovic Orban va primi votul de învestitură din partea Parlamentului. momentan, PNL continuă negocierile pentru susținerea guvernului liberal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×