Viorica Dăncilă îi ia apărarea lui Răzvan Cuc în scandalul cu TAROM: „Are dreptul să se intereseze”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 18:55
Viorica Dăncilă îi ia apărarea lui Răzvan Cuc în scandalul cu TAROM: „Are dreptul să se intereseze”
Viorica Dăncilă îl apără pe Răzvan Cuc în scandalul TAROM *foto: gov.ro

Premierul demisionar al României, Viorica Dăncilă, vine cu precizări în cazul scandalului dintre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și fosta directoare TAROM, Mădălina Mezei. Dăncilă susțne că nu crede că Răzvan Cuc ar fi putut să îi ceară șefului TAROM să lase la sol avioanele care transportau parlamentarii opoziției în ziua moțiunii de cenzură, dar susține că ministrul avea dreptul să ceară o listă cu pasagerii pe care aeronavele îi transportă.

Viorica Dăncilă îl apără pe Răzvan Cuc în scandalul cu TAROM

Viorica Dăncilă a declarat luni că nu crede că Răzvan Cuc ar fi făcut presiuni pe șeful TAROM să rămână avioanele la sol și că în present Corpul de Control al premierului a început verificarea situației. Cu toate acestea, Dăncilă a avut o declarație controversată cu privire la faptul că Răzvan Cuc s-a interesat să vadă care sunt pasagerii anumitor curse aeriene.

„După câte ştiu ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze dacă sunt anumiţi pasageri”, a completat Dăncilă, cu privire la situația lui Cuc. Premierul a a mai spus că orice acuzaţie trebuie dovedită şi că ar trebui să funcţioneze principiul nevinovăţiei.

Viorica Dăncilă îl apără pe Răzvan Cuc în scandalul TAROM
Viorica Dăncilă îl apără pe Răzvan Cuc în scandalul TAROM *foto: gov.ro

DNA a deschis o anchetă în cazul TAROM – Răzvan Cuc

Deocamdată procurorii anticorupție de la DNA au intrat pe fir în ceea ce priveşte scandalul de la TAROM şi implicarea lui Răzvan Cuc iar luni a fost audiată fosta şefă a instituţiei, Mădălina Mezei. Aceasta a fost audiată în calitate de martor, timp de patru ore. La ieșirea din sediul DNA, fosta șefă a Tarom a declarat că „este rolul autorităților să stabilească adevărul”.

„Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră și în Tarom. Tarom este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional e de a livra o strategie pentru Tarom pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc că puteam construi așa ceva împreună”, a spus Mădălina Mezei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×