UPDATE: Eugen Teodorovici a întărit afirmațiile de zilele trecute. Majorarea salariului minim pe economie se va discuta în Guvern zilele viitoare, iar o decizie va fi luată cel mai probabil la 1 ianuarie 2019.
„Este o decizie în curs şi am spus că erau cele două date, 1 decembrie şi 1 ianuarie, şi se va lua o decizie în Guvern în următoarele zile”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi, la Parlament, potrivit Agerpres. „1 ianuarie 2019, pentru salariul minim pe economie”.
Se vorbea despre majorarea salariului minim de la 1 decembrie, însă Guvernul a renunțat la această schimbare. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat vineri, 23 noiembrie, că Guvernul României nu mai are timp să adopte majorarea salariului minim. Și, cu toate că e clar că salariile nu se vor majora de la 1 decembrie, Eugen Teodorovici a evitat să dea un răspuns legat de data când va intra în vigoare creșterea salariului minim. La întrebarea unui jurnalist care îl împingea pe Ministrul de Finanțe să elucideze misterul, întrebându-l dacă se va majora sau nu salariul minim de la 1 ianuarie, acesta a spus: ”Va fi decizia Guvernului, nu că pot spune astăzi”.
De altfel, după concluzia trasă de jurnaliști, care constă în lipsa de timp pentru a majora salariile până la 1 decembrie, Eugen Teodorovici a răspuns: ”Păi vedeți cum la unele întrebări vă dați singură răspunsuri?”. În continuare, acesta a fost întrebat despre discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru a se reveni la termenul inițial de 1 ianuarie, pentru majorarea salariului minim. Teodorovici a precizat că discuțiile s-au purtat și decizia va fi luată. ”Nu, au fost discuțiile de care v-am spus, și cu doamna premier, și cu ceilalți colegi din ministere, dar nu…discuțiile s-au purtat și cred că mai este vorba de câteva avize de asumat pe acest act normativ și decizia va fi luată”, a mărturisit Ministrul de Finanțe.
Guvernul a renunțat să majoreze salariul minim de la 1 decembrie!
Însă, ce presupune această majorare a salariului minim, mai exact? Într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii, se arată categoriile de salariați care vor beneficia de o remunerație mai mare. ”Prin hotărâre de guvern se va putea stabili nivelul salariului minim diferențiat pentru anumite cateforii de salariați: pentru salariații care sunt încadrați pe studii superioare, precum și pentru cei care au o vechime în muncă peste un anumit nivel”, se arată în documentul oficial.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Așadar, conform unor surse guvernamentale, salariul minim brut va crește de la 1.900 lei pe lună la 2.080 lei pe lună. Iar, pentru persoanele cu studii superioare și pentru cele cu minimum 155 ani de vechime, salariul minim brut se va majora la 2.350 lei pe lună.