Viorica Dăncilă iese la atac! Mesaj dur către Florin Cîțu: ”Pensionarii nu așteaptă o pomană din partea dumnealui”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 08:52
Viorica Dăncilă iese la atac! Mesaj dur către Florin Cîțu: ”Pensionarii nu așteaptă o pomană din partea dumnealui”
Viorica Dăncilă, declarații acide la adresa ministrului de finanțe, Florin Cîțu. Sursa foto: Hepta.ro

Viorica Dăncilă susține că actualul Guvern nu știe care este realitatea din România și că românii nu vor aștepta o pomană din partea ministrului de Finanțe. Fostul ministru a adus în discuție și creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. 

Fostul premier, Viorica Dăncilă, despre pensiile românilor

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă,  l-a atacat dur pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, după ce Guvernul Orban a anunțat că ar vrea să mărească vârsta de pensionare la 70 de ani. Fostul premier a spus într-o intervenție telefonică că Florin Cîțu nu cunoaște realitatea din țara noastră. 

De asemenea, fostul candidat la alegerile prezidențiale a mai adăugat că nu există o colaborare între vicepremier, ministrul Muncii și ministrul Finanțelor. În plus, Viorica Dăncilă mai spune că politicienii afirmă un anumit lucru ca mai apoi să-l contrazică.

„Domnul Cîțu nu înțelege faptul că în spatele cifrelor se află oamenii! Sunt pensionarii, care nu așteaptă o pomană din partea dumnealui! Este dreptul domniilor lor după o viață de muncă! Acest fapt arată, pe de o parte, că nu sunt cunoscute realitățile din România. 

Viorica Dăncilă despre ministerele din România: ”Nu există o colaborare”

Pe de altă parte, mai arată că nu există o cooperare între ministrul Muncii, Finanțelor, vicepremier și toți cei care ies cu asemenea afirmații în spațiul public. Pe urmă, tot ei le contrazic” a spus Viorica Dăncilă la România TV, informează dcnews.ro.

Viorica Dăncilă critică și intenția guvernului de a crește, opțional, vârsta de pensionare la 70 de ani. Fostul premier al României susține că liberalii vor să-i forțeze pe români să muncească pentru a nu fi nevoiți să plătească aceste pensii.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani.

Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×