Florin Cîțu scrie despre ”Gabriela si dramoletele ei”! „Firea are banii pentru salarii in conturile primăriei încă de ieri”. Răspuns acid al primarului Bucureștiului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 14:49
Florin Cîțu scrie despre ”Gabriela si dramoletele ei”! „Firea are banii pentru salarii in conturile primăriei încă de ieri”. Răspuns acid al primarului Bucureștiului GALERIE FOTO
Ministrul Finantelor, Florin Citu, contră serioasă pentru Gabriela Firea. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu scrie pe Facebook despre ”Gabriela si dramoletele ei”, afirmând că primarul Capitalei Gabriela Firea are banii pentru salarii in conturile primăriei încă de joi, în replică la acuzaţiile acesteia conform cărora Ministerul Finanţelor nu a virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Capitalei şi ai instituţiilor din subordine.

Florin Cîțu scrie despre ”Gabriela si dramoletele ei”!

Cîţu o acuză că minte, că a furat startul campaniei electorale şi că manipulează bucureştenii.

”Gabriela Firea iar a furat …startul pentru campania electorală. Însă în premieră pentru bucureşteni îi manipulează şi se foloseşte de ei. Este momentul ca TOŢI bucureştenii să afle adevărul în legătură cu minciuna pe care a aruncat-o ieri în spaţiul public.

„Firea are banii pentru salarii in conturile primăriei încă de ieri”

Mai ales cei care nu o vor mai vota. Adevărul este simplu şi doar unul. Gabriela Firea are banii pentru salarii în conturile primăriei încă de ieri. De ce i-a minţit şi i-a speriat pe bucureşteni, ar trebui să explice astăzi”,a scris Cîțu în postarea intitulată ”Gabriela şi dramoletele ei”.

În opinia ministrului Finanțelor, este clar ca primarul general îi confundă pe bucureşteni cu spectatorii care asistă cuminţi la dramolete ieftine. Vă reamintim că Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că de la Ministerul Finanţelor nu s-au virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai instituţiilor subordonate.

„Nu s-a virat niciun leu, nu ştim ce şanse sunt în continuare. Este o premieră absolută. De 20 ani, salariile se plătesc în Primăria Capitalei şi în subordonate, sunt peste 40.000 de oameni care-şi primesc salariile pe data de 12 a fiecărei luni, iar dacă 12 cade în weekend – în vinerea de dinaintea zilei de 12”, a declarat Gabriela Firea.

Ca replică la comentariul lui Cîţu, Gabriela Firea a postat, de asemenea, pe facebook că: „Ministrul finantelor publice ma acuza de minciuna intr-o postare de azi dimineata pe FB. Pentru ca lucrez doar cu cifre, argumente si dovezi impotriva dezinformarilor de orice tip, iata realitatea:

Ministerul de finante NU a virat „ieri” sumele necesare pentru luna ianuarie, conform LEGII BUGETULUI, “ieri” in inteles administrativ si legal inseamna in timpul orelor de program oficial al functionarilor publici, adica pana la ora 16,00, pentru Primaria Capitalei. (aveti mai jos documentul). Un Ministru-Pinocchio, deci!!

Cu siguranta nu ar fi avut nicio intentie sa respecte legea, daca nu as fi semnalat eu public faptul ca peste 40 000 de salariati nu-si vor lua azi leafa : medici din cabinetele de medicina scolara, actori, functionari publici etc.

Plus ajutoarele sociale pentru persoane cu dizabilitati, femei insarcinate, copii nou-nascuti etc care nu vor putea fi platite la timp. Vazand ca scandalul ia amploare si zeci de mii de angajati pregatesc o greva generala, NOAPTEA CA HOTII SI INCOMPETENTII, la ora 22,13, Ministerul de finante a virat O PARTE din suma cuvenita Primariei Capitalei (aveti mai jos documentul).

Concret, a fost virata suma de 134,9 milioane lei, care reprezinta doar un procent din sumele cuvenite, prin Legea Bugetului, pentru Capitala! Unde-i lege, nu-i tocmeala!!! Vad ca este tocmeala si prosteala!

Anul trecut, in ianuarie 2019, Primaria Municipiului Bucuresti a primit din cotele defalcate din impozitul pe venit suma de 306 milioane lei. Potrivit prevederilor în vigoare până în decembrie 2019, cotele defalcate din sume reprezentând impozit pe venit, aferente lunii ianuarie 2020, erau virate până pe data de 8 a lunii.

Si asa, in fiecare luna. Astfel, erau asigurate plata salariilor, factura sociala si platile pentru investitii la data de 12 ale fiecarei luni. Trageti Dvs concluziile! Praf!! Praf!!Prafuri!!! Si pulbere!!!”, a replica Gabriela Firea

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×