Viorica Dăncilă, atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru! „Pensia este un drept, nu o pomană. Nu vă pasă!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 15:58
Viorica Dăncilă, atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru! „Pensia este un drept, nu o pomană. Nu vă pasă!” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, reacție fermă după declarațiile Violetei Alexandru. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Viorica Dăncilă a lansat un atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru! Fostul președinte al PSD-ului nu a ezitat și a postat pe o rețea de socializare o reacție fermă la intenția oficialului liberal de a modifica vârsta de pensionare la 70 de ani.

Viorica Dăncilă, atac frontal la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru!

Dăncilă a ţinut să precizeze că „pensie este un drept, nu o pomană”, ceea de dovedește, deopotrivă, că liberala nu este la curent cu realitățile din societatea românească, unde speranța de viața este de 75 de ani.

„Declarațiile Ralucăi Ţurcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani.

„Pensia este un drept, nu o pomană. Nu vă pasă!”

Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile!

Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru.

Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, se arată pe pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă.

„Suntem departe de a lua o decizie. Însă am  văzut la nivel european intenția de a genera o schimbare în această privință și m am simțit datoare să discutăm și noi. 

 În funcție de cum reacționează societatea, vom trece la măsurile care se impun. O să fie un impact în sistemul public mai mult decât în cel privat. Nu mă grăbesc să vă anunț niște decizii din moment ce nu sunt”, a declarat Violeta Alexandru legat de vârsta de pensionare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×