Viorica Dăncilă ”conduce” o mașină de 100.000 de euro, cumpărată pe banii MAI

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 13:52
Viorica Dăncilă ”conduce” o mașină de 100.000 de euro, cumpărată pe banii MAI GALERIE FOTO
Ce maşină are premierul României, Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, premierul României, se plimbă cu o maşină în valoare de 100.000 de euro care a fost achiziţionată prin banii Ministerului Afacerilor Interne. Autoturismul nu a fost achiziţionat de Guvern, ci de Direcţia Generală de Protecţie Internă, la fel cum proceda şi Gabriel Oprea, fostul ministru care folosea în acelaşi mod un Audi A 8.

Maşina Vioricăi Dăncilă este un BMW X5 în valoare de 100.000 de euro. Conform Newsweek, vehiculul folosit de premier a fost cumpărat de DGPI în 2015 şi a fost dat în folosinţă către SGG în luna mai a anului 2017.

Maşina în care se plimbă Viorica Dăncilă, un BMW X 5, de 100.000 de euro

„Autoturismul la care faceți referire a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale.

La achiziţia acestui mijloc de transport s-au avut în vedere criterii care să permită desfăşurarea în parametri optimi a misiunilor de însoţire şi escortare nemijlocită pentru protecţia demnitarilor. Pentru realizarea acestor deziderate, autoturismele de acest tip trebuie să prezinte caracteristici dinamice superioare (putere şi viteză), precum şi accesorii specifice.

În condițiile în care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispoziție un autoturism care să respecte aceste condiții, precum și cele de reprezentare specifice unui demnitar, MAI a transmis acest autoturism în folosință, cu titlu gratuit, în data de 10 mai 2017, la SGG”, a fost răspunsulMinisterului de Interne către Newsweek România.

Viorica Dăncilă, premierul României, fotografiată în biroul său
Viorica Dăncilă, premierul României, fotografiată în biroul său

Viorica Dăncilă a fost protagonista unui moment neplăcut la parada de 1 Decembrie, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, atunci când a fost huiduită în timp ce ţinea un discurs.

„Sărbătorim astăzi Ziua Naţională, în An Centenar, cu gândul la unitatea celor care acum o sută de ani au crezut în viitorul României şi la datoria sacră pe care o avem de a ne inspira din acest ideal împlinit al înaintaşilor noştri. Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace şi de unitate.

Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru şi înţelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca naţiune europeană”, a fost mesajul pe care a fost nevoită să-l spună Viorica Dăncilă, printre dezaprobările oamenilor care au luat parte la paradă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×