Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit și nu ar mai vrea să demisioneze la CEX-ul PSD de azi (surse)

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/11/2019, 16:46
Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit și nu ar mai vrea să demisioneze la CEX-ul PSD de azi (surse)
Marcel Ciolacu este gata să preia conducerea PSD după înlăturarea Vioricăi Dăncilă. Sursa foto: comisarul.net

Viorica Dăncilă va plăti, cel mai probabil, cu funcția de președinte al Partidului Social Democrat, după eșecul usturător suferit în alegerile prezidențiale. Chiar dacă decizia va fi luată în cadrul Comitetului Executiv de marți, ea pare deja o formalitate, în condițiile în care Marcel Ciolacu este hotărât să asigure interimatul în fruntea formațiunii politice.

UPDATE, ora 16.45: Viorica Dăncilă s-ar fi răzgândit și nu ar mai vrea să își dea demisia din funcția de președinte, spun surse politice citate de Digi 24. Se pare că Eugen Teodorovici nu este de acord ca Marcel Ciolacu să preia interimatul și ar fi convins-o pe Dăncilă să nu mai renunțe la funcție. CEx-ul PSD începe după ora 18.00 și se anunță o luptă încinsă.


Știre inițială / Marcel Ciolacu ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să demisioneze

De altfel, peste 30 de lideri ai organizațiilor județene au fost convocați luni seara în biroul de la Parlament al președintelui Camerei Deputaților și, potrivit unor surse citate de Digi 24, acesta i-a informat că actualul lider a acceptat să demisioneze. Cu doar câteva ore înainte de această întâlnire, Ciolacu a mers acasă la Viorica Dăncilă pentru a o convinge să renunțe la funcție.

Totuși, pentru baronii locali nu este suficient doar ca fostul premier să facă un pas în spate. Mulți dintre cei prezenți la discuție au susținut răspicat că întreaga conducere PSD trebuie înlăturată și înlocuită cu una colectivă, caz în care Marcel Ciolacu ar urma să ocupe funcția de președinte interimar până la Congres. Pentru ca planul să poată fi pus în aplicare este nevoie de demisia sau demiterea secretarului general și a președintelui executiv, posturi ocupate în momentul de față de Mihai Fifor și Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici o susține în continuare pe Viorica Dăncilă

Chestionat pe marginea acestui subiect, Teodorovici și-a declarat încă o dată susținerea pentru Viorica Dăncilă. Acesta susține că actualul lider al partidului „nu merită să iasă pe ușa din dos”, chiar dacă alegerile prezidențiale nu le-au adus social-democraților rezultatul scontat.

Am spus câteva lucruri. (…) În primul rând această femeie, preşedintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe uşa din dos, pentru că până una-alta, ştim cu toţii, CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidenţiale, cu două sau trei excepţii. Doi – de fiecare dată când a fost invitată în teritoriu, dânsa a mers şi a onorat orice fel de solicitare. Toţi şi-au făcut poze cu dânsa.

CEx-urile pe care le-am avut noi la partid nu au ridicat în discuţie că strategia de campanie sau că orice altceva din campania pe care PSD a dus-o ar fi greşit sau să se recomande ceva de îndreptare. Absolut nimic. Cred că dânsa şi-a asumat în momente grele ale partidului o poziţie destul de sensibilă şi mai ales o răspundere foarte mare”, a punctat Eugen Teodorovici.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×