Alegeri prezidențiale 2019: Rezultate pe județe turul 2. Harta cu procentele obținute de Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 09:40
Alegeri prezidențiale 2019: Rezultate pe județe turul 2. Harta cu procentele obținute de  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Rezultatele alegerilor prezidențiale, pe fiecare județ în parte. Sursa foto: antena3.ro

Odată cu închiderea tuturor secțiilor de votare din țară și de peste hotare, Biroul Electoral Central a demarat procesul de numărare a voturilor tuturor românilor prezenți duminică la urne pentru a pune ștampila pe candidatul considerat potrivit pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Încă de la ora 21:00, primele măsurători de tip Exit Poll indicau o victorie categorică a lui Klaus Iohannis, care a obținut astfel un nou mandat la Palatul Cotroceni. FANATIK vă ține la curent cu rezultatele oficiale, pe măsură ce acestea vor fi date publicității și vă spune cum au votat românii în fiecare județ.

Rezultatele alegerilor prezidențiale în fiecare județ din România

A fost sărbătoare în toată regula duminică noaptea la sediul PNL din București, membrii formațiunii politice marcând cum se cuvine succesul obținut de președintele în exercițiu, confirmat pentru următorii cinci ani în fruntea statului și nu oricum, ci într-o manieră zdrobitoare. În harta interactivă de mai jos se poate observa că Iohannis și-a adjudecat victoria în nu mai puțin de 37 județe ale țării.

La polul opus, Viorica Dăncilă a reușit să se impună în  doar cinci regiuni din sudul României, pierzând la mustață Buzăul, Botoșaniul și Doljul. Potrivit hotnews.ro, Oltul rămâne fidel candidatului PSD, care a obținut 54,41% din totalul voturilor exprimate. Fostul premier se poate consola și cu o reușită categorică în județul Teleorman, unde a primit 59,17% din voturi. De altfel, acestea sunt regiunile în care social-democrata își punea speranțele pentru cel de-al doilea tur de scrutin. A „dezamăgit-o”, însă, Doljul, care, în mod surprinzător, mai ales dacă ne raportăm la alegerile din ultimii ani, a preferat să încline balanța în favoarea lui Klaus Iohannis, cu 51,79 % din voturi.

 Așa arată harta interactivă a României după alegerile prezidențiale

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×