Viorica Dăncilă urmează să își dea demisia de la conducerea PSD! Mesajul postat de Marcel Ciolacu, după discuția cu Dăncilă

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 18:15
Viorica Dăncilă urmează să își dea demisia de la conducerea PSD! Mesajul postat de Marcel Ciolacu, după discuția cu Dăncilă
Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la președinția PSD *foto: hepta.ro

Eșecul dur suferit de Viorica Dăncilă în cadrul alegerilor prezidențiale a pus capăt mandatului fostului premier la conducerea PSD, funcție pe care o preluase după ce Liviu Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

UPDATE: Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook detalii despre întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă:

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.

Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă.

A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă.

A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.

Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic.”


Astfel, chiar dacă imediat după înfrângerea suferită în turul 2 al alegerilor prezidențiale Viorica Dăncilă nu a vrut să demisioneze de la conducerea Partidului Social-Democrat, întrucât a susținut că a fost numită oficial la congresul PSD și că trebuie un nou astfel de eveniment pentru a fi dată la o parte. Însă negocierile cu Marcel Ciolacu au convins-o pe Dăncilă să plece de la PSD, iar aceasta își va da demisia în ziua de marți, 26 noiembrie, arată Digi 24 Tv.

Viorica Dăncilă anunțase inițial că nu își dă demisia de la conducerea PSD

Interesant este că imediat după înfrângerea suferită la prezidențiale, Dăncilă a îndemnat partidul la introspecție: „Vom face o analiză în partid și vom vedea ce urmează. Trebuie să dăm dovadă de multă înțelepciune și mult calm. Ce vom hotărî în echipă vom pune în aplicare”.

De altfel, fostul premier a anunțat că nu o să renunțe la conducerea partidului: Nu îmi dau demisia. Dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, vom face un Congres. Eu consider că trebuie să fim foarte înțelepți”, a spus duminică Dăncilă.

Marcel Ciolacu a fost cel care a convins-o să facă un pas în spate

În ciuda faptului că nu a vrut să demisioneze, Viorica Dăncilă a fost convinsă de către baronii partidului să facă un pas în spate și să renunțe la conducerea PSD. Cel care a purtat negocierile din partea liderilor locali ai social-democraților a fost președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. De altfel, liderul din Buzău spusese deja că este gata să își asume președinția interimară a partidului, până la următorul Congres al partidului. Interesant este că, potrivit celor de la Digi24.ro, Ciolacu ar face parte de fapt dintr-o conducere colectivă, un triumvirat PSD, alături de baronul de Olt Paul Stănescu și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ciolacu și ceilalți baroni ai partidului i-ar fi promis Vioricăi Dăncilă că va rămâne printre liderii partidului. Ea ar urma să păstreze funcția de șef al organizației femeilor social-democrate și se va afla pe listele PSD la alegerile parlamentare de anul viitor.

Reamintim că Viorica Dăncilă a preluat conducerea PSD după rezultatul de la europarlamentare, acolo unde PSD a terminat pe locul doi, cu 22,5% din voturi. Fostul premier a reușit să obțină un scor asemănător în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar a suferit o înfrângere dureroasă în turul doi. Rămâne de văzut, așadar, cine va veni în locul lui Dăncilă la conducerea formațiunii social-democrate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×