Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră! Când va adera România la moneda euro

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 16:49
Viorica Dăncilă, anunţ de ultimă oră! Când va adera România la moneda euro GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a anunțat când va adera România la moneda euro

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un anunț de ultimă oră înaintea ședinței de Guvern de miercuri. Primul-ministru al României a precizat că în cadrul ședinței se va adopta „Planul național de adoptare a monedei euro.”

Planul va fi asumat politic, a mai spus Viorica Dăncilă, apoi va fi transmis Comisiei Europene. Prin acest document, România își ia angajamentul că va adera la moneda euro până în anul 2024.

Viorica Dăncilă a anunțat când va adera România la moneda euro

Printre subiectele importante de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern se află și „Planul național de adoptare a monedei euro.”

„Ne asumăm obiectivul de aderare a României la zona euro pentru anul 2024”, a declarat Viorica Dăncilă înaintea ședinței de Guvern de miercuri.

Ședință de Guvern la Palatul Victoria
Ședință de Guvern la Palatul Victoria

Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Guvern cu primarii de municipii

Premierul a primit miercuri vizita primarilor de municipii, care sunt nemulțumiți de alocările bugetare făcute de Guvern. Întâlnirea a fost solicitată încă de luni, când primarii i-au trimis o scrisoare prin care i-au solicitat o întâlnire de urgență pentru a supune discuțiilor bugetul pe 2019, dar și cotele din impozitul pe venit ce vor fi alocate unităților administrativ teritoriale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×