Gabriela Firea, dezvăluiri de ultimă oră: „Guvernul vrea să taie 80 de milioane de euro din bugetul Capitalei”

Raluca Ogaru    Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
30/01/2019, 16:14
Gabriela Firea, dezvăluiri de ultimă oră: „Guvernul vrea să taie 80 de milioane de euro din bugetul Capitalei” GALERIE FOTO
Gabriela Firea a făcut dezvăluiri despre alocările bugetare

Scandalul referitor la fondurile alocate de guvern pentru primării, este departe de a se fi încheiat. Primarii de municipii au ajuns în această după-amiază la Palatul Victoria, pentru a purta discuții cu premierul Viorica Dăncilă, în privința bugetului pe 2019.  Aceștia reclamă faptul că Guvernul intenționează să taie sume considerabile din fondurile destinate administrațiilor locale, lăsându-le practic în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea corespunzător. Este de așteptat ca Legea Bugetului să fie adoptată în zilele următoare.  La întâlnire a luat parte și Gabriela Firea, edilul Capitalei declarând  că se dorește reducerea cu 80 de milioane de euro a fondurilor alocate PMB.

„În ceea ce privește Bucureștiul, a existat azi dimineață o întâlnire informală și s-a propus tăierea din bugetul Primăriei Capitalei a 70-80 de milioane de euro , ceea ce ar însemna să nu mai putem cumpăra 300-400 de autobuze noi, sau să construim 2-3 pasaje care ar debloca foarte mult traficul din Capitală sau să realizăm o maternitate nouă, așa cum ne-am dorit. Aceste tăieri se vor reflecta direct în viața cetățenilor. Sunt convinsă că la fel, în celelalte municipii, se va ajunge să se renunțe ori la investiții în școli, spitale, infrastructură, ceea ce nu este de dorit”, a spus Gabriela Firea, cu puțin timp înaintea discuțiilor de la Palatul Victoria.

Primarii de municipii sunt nemulțumiți de alocările bugetare
Primarii de municipii sunt nemulțumiți de alocările bugetare

Primarii de municipii, nemulțumiți de alocările bugetare

Primarii de municipii, reuniți sub egida Asociației Municipiilor din România, au transmis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, căreia i-au solicitat o întâlnire de urgență pentru a supune discuțiilor bugetul pe 2019, dar și cotele din impozitul pe venit ce vor fi alocate unităților administrativ teritoriale. Totodată, edilii i-au adresat acesteia invitația de a participa la reuniunea Comitetului Director al AMR. Reprezentanții Asociației susțin că au adresat Guvernului numeroase îndemnuri la dialog și consultări privind probleme provocate de alocările bugetare, însă este pentru prima dată când solicitările le-au fost respinse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×